Çok özelsin Küçükoğlu Paşam!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TSYD Karaman Temsilcisi Hüseyin Oğuz yazdı...

Bir vatan sevdalısı, bir ülke aşığı, bayrak-toprak için canını feda etmeye her an hazır, adam gibi bir adam tanıdım, Rıza Küçükoğlu Paşam. 
Karaman’ın öz çocuğu Rıza Paşa, bu kentin her alanda tereddütsüz gururu… Dünya tarihine damgasını vurmuş kadim şehirler arasında yer alan Karaman’ın değerleri ile ne kadar onur duysak azdır.
1999 yılında tanıdım Küçükoğlu Paşam’ı. Yani 24 yıl geride kalmış. General rütbesiyle Konya Garnizon komutanı olarak atanmıştı. Kenzi Süner Paşam’dan görevi devir almıştı ancak ülkenin yaşadığı olumsuzluklardan Konya’da nasibin almış ve gerginliklerin zirve yaptığı yıllardı. O komutan, öyle bir anlayış sergiledi ki, o gerginliklerden eser kalmadı, Konya Küçükoğlu Paşa ile birlikte bir anda huzur şehri oluverdi.. 
1999 yılında o büyük Adapazarı depremini yaşadık. Küçükoğlu Paşa durur mu, hemen bir komite oluşturdu ve bu komite içerisinde bizim de ismimiz vardı. Depremzedelerin yaralarını sarmak için Adapazarı’nda 100 konuttan oluşan Konya ve Karaman mahalleri için yola çıktık ve Küçükoğlu Paşam’ın büyük gayretleri ve özverisi ile 100 daire tamamlandı ve Konya-Karaman mahallesi olarak ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Her gün sabah görüşüyor ve ‘Bugün 45 ev kaldı’ üç gün sonra, ‘30 ev kaldı’ başlıkları atıyordum, gazetemde. O günleri yaşayan bilir anlatmakla olmaz.
Karamanlı Rıza Küçükoğlu Paşam’ın memleketinde 15 yıldır gazetecilik yapıyorum. Uzun zamandır görmediğim Paşam ile Karaman’da yollarımız kesişti yeniden. O kadar mutlu oldum ki, Rıza Küçükoğlu’nun içinde yer aldığı proje ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka halkın lehine hizmete dönüşeceğini en iyi bilenlerdenim.
Türk Silahlı Kuvvetleri üstün cesaret ve feragat madalyası sahibi Rıza Küçükoğlu, emekli olduktan sonra da vaktinin bir dakikasını bile emekli etmedi… Toplum yararına, ülke yararına ne var ise orada oldu. Şimdi İKEV saflarında görmekten ne kadar mutlu oldum. İhsan Duru başkanlığındaki İKEV’in, kadrolarına bakıyorum, Rıza Küçükoğlu Paşam’a bakıyorum ve inanıyorum ki, İKEV tarih yazacak ve isimlerini tekrar altın harflerle yüreklerimize kazıyacaklar.
Rıza Küçükoğlu Paşa’dan söz etmişken, onun sayesinde tanıdığım, dost olduğum ve bende derin bir iz bırakan Ercan Çitlioğlu’ndan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Terör konusunda uzmanlaşmış ve Kıbrıs Barış Harekatına sivil olarak katılarak, büyük katkı sağlamış ve Gazi unvanı almış değerli bir şahsiyettir Çitlioğlu üstadım.
Rıza Paşam ile telefonlaştık. Eskileri yad ettik, ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Kısa zamanda Karaman’da olacağını ve bizlere kavuşmanın heyecanını yaşadığını söyleyince, benim de kalbimin farklı attığını hissettim. Saygımdan, sevgimden ve onunla vatan, ülke sevdası ile yapacağımız sohbetten alacağım lezzetin tadını şimdiden hissettim, iliklerimde.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti 100.yılında dimdik ayakta. Dünyada söz sahibi isek, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu ülkenin lider ülke olmasında emeği geçen devlet büyüklerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum ama bu ülkede o kadar çok gizli kahramanlar var ki onlara ne yapsak biz borcumuzu ödeyemeyiz. İşte o gizli kahramanlardan Rıza Küçükoğlu Paşam’ı ve Ercan Çitlioğlu üstadı sizlere deşifre ediyorum.
İyi ki varsınız, iyi ki ben sizin dostunuzum.

Hüseyin Oğuz