"Çocuklarımız Gözbebeğimizdir"

TAKİP ET

Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, bunun için amatör futbol takımlarına her konuda destek olacaklarını ve Karaman'da sağlam bir alt yapı için kararlı olduklarını söyledi.

ASKF Başkanı Yaşar Çalışkan, TFF İl Temsilcisi ve ASKF Başkan Yardımcısı Gökşen Sade, Genel Sekreter Polat Kılınç, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Çilek, Seyfettin Şahin, Saha Komiserleri Başkanı Ali İhsan Uzun, TSYD İl temsilcisi Hüseyin Oğuz ve eski TFF İl temsilcisi Ferhat Koç ile bir araya gelen Karaman FK onursal başkanı Mehmet Ali Han, insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunun farkında olduklarını belirterek:
“Biz Alanya’da spor yolculuğuna başlarken çocuklarımızı sokaklardan alıp, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktı ve bunu başardık. 500’e yakın çocuğumuz şu anda alt yapımızda ve spor yapıyorlar. Karaman’da geleceğimiz, yarınlarımız çocuklarımıza büyük önem veriyoruz ve sağlıklı bir neslin gelmesi adına üzerimize büyük sorumluluk hissettik ve sporumuzun temel taşı Amatör spor kulüpler federasyonu ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz her türlü yanlarındayız. Alt yapıya dört elle sarılmak zorundayız. Spora yönelecek çocuklarımız istemediğimiz kötü huylarından vazgeçecek ve spor sağlıklı nesiller için bir anahtardır. Valimiz Tuncay Akkoyun bu konuya önem veriyor, Milli Eğitim ile görüşerek ilkokuldan itibaren sporcu gençler yetiştirmemiz gerekiyor ve bunu da gerçekleştireceğiz. Yarınlarda üst liglerde Karaman FK’nın formasını bu memleketin çocukları terletmeli.”
AMATÖR TAKIMLARI DESTEK
Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han başta ASKF Başkanı Yaşar Çalışkan olmak üzere yönetim kurulu üyelerini tek, tek dinledi.
Başkan Han, amatör futbolun Karaman’da ayağa kalkması ve futbolcular yetiştirmesi için üzerlerine düşeni hemen yapacaklarını söyleyerek:
“Biz ASKF aracılığıyla tüm amatör takımlarımıza maddi manevi destek olacağız. Amatör takımlarımızın en büyük sıkıntısı şu anda ekonomik. Karaman F.K olarak hemen ASKF ile protokol yapıp, takımlara para yardımında bulunacağız. Bunun yanı sıra malzeme desteği de vereceğiz. Amatör liglerde,  U13, U-15,U-17 ve U-19 ligleri ile amatör kümede takım sayısını artırmalıyız. Bunların hepsine iştirak eden takımlarımıza daha fazla destek olacağız.”
ASKF Başkanı Yaşar Çalışkan’da, Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han’a teşekkür etti ve bu yaklaşımın amatör futbolun yarınları adına çok umut verici olduğunu belirterek, kısa sürede bu çalışmayı tamamlayarak, protokolü hazırlayarak çalışmalara başlayacaklarını söyledi.