Çile bülbülüm çile

TAKİP ET

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi her gün içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaş hastanede adeta çile bülbülüm çekiyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi son zamanlarda halkın çile bülbülü oldu. Başhekim Dr. Ahmet Yılmaz’ın görevini bırakmasının ardından vekaleten yönetilen hastane, vatandaşı sonunda çileden çıkardı. Poliklinik hizmetlerinden kan almaya, ultrasondan MR kadar tüm sistem adeta kitlendi. Çözüm üretemeyen vekalet yönetimi de hastaneyi gözden çıkardı. Ultrason sırasının bile 3 ay sonraya verildiği hastanede tabiri caizse yetkiliyi bulana ödül veriliyor. MR sırasının 3 ayı bulduğu, kan vermek isteyen hastaların öğlene kadar beklediği görüntüler Karaman’a yakışmıyor. Acil de yaşanan yoğunluğu salgına bağlayan vatandaşlar,  bu sıkıntılara artık sessiz kalmak istemiyor. Ancak çileli vatandaşlar muhatap bulamamaktan yakınıyor. Çoğu Karamanlı vatandaş tedavi olmak için şehir dışına gidiyor. Özel hastanelerin ateş pahası olması ise vatandaşı çaresizliğe itiyor. Maddi imkanı yetersiz olanlar ise çile bülbülü Karaman hastanesinde çile çekiyor. 
DOKTORLAR BAŞHEKİM OLMAK İSTEMİYOR
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin içler acısı duruma düşmesi ve başhekimlik makamının üstüne oynanan oyunlar nedeniyle hastane kadrosunda bulunan doktorlar başhekimlik görevini reddediyor. Adeta entrikaların döndüğü hastane de olan vatandaşa oluyor. Hastaneye gelip şifa yerine çile bulan vatandaşlar tedavi olmadan hastaneyi terk ediyor. Seçim öncesi vatandaşlar hükümetin reform yaparak çağ atlattığı sağlık alanında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi adeta 1990’lı yılları yaşıyor. Acilen başhekim bulunması gereken hastanede kriz git gide büyüyor.
CİMER’e akın eden vatandaşlar sağlık alanında devrimin baş mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyor.