Çiftçinin umudu olacak

TAKİP ET

Karaman'da kıraç alanlara nohut ekilmesine teşvik amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından dağıtılan tohumlukları almaya hak kazanan üreticilere tohumları dağıtıldı.

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Ömer Koka, şube müdürleri, proje koordinatörü Dr. Ahmet Öztürk ve tohum almaya hak kazanan üreticilerin katıldığı tohum teslim programı yapıldı.
Programda konuşan İl Müdürü Şahinbaş, “İlimizde atıl arazilerin tarıma yeniden kazandırılmasının yanı sıra kıraç ve kurak araziler için alternatif bitki olabilecek türlerin ilimiz tarımına kazandırılması amaçlanarak 3 proje hazırlanmıştır. Bunların "Kıraç Alanlar Nohutla Bereketleniyor", "Kıraç Arazini Kaderine Değil Karabuğdaya Teslim Et" ve "Nadas Alanlarının Yağını Çıkar” projeleridir. İlk proje olan Nohut Projesinde merkez ilçede 450 kişiye 29.500 kg, Ayrancı’da 37 kişiye 5.100 kg, Başyayla’da 45 kişiye 7 bin 75 kg, Ermenek’te 25 kişiye 4.975 kg ve Kazımkarabekir ilçesinde 350 kişiye 20 bin kg olmak üzere toplamda 66 bin 650 kilogram Azkan nohut tohumu dağılmıştır” dedi.