"CHP Olarak Seçimlere Hazırız"

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Karaman'a gelerek parti binasında konuşma gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, partililer ile basın mensupları katıldı.
CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’nın selamlama konuşmasının ardından CHP Karaman Milletvekili Ünver, “Biz Genel Başkan Yardımcımızı ağırlamaktan çok memnun olduk. Daha önce de bir ilçe kongremizde divan başkanlığımızı yapmıştı. Ben kendisini Karaman’da görmekten mutlu oldum.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise ülke gündemindeki konuları değerlendirdi.
Adıgüzel yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“AK Parti’nin uygulamalarından Karaman’da ne yazık ki eksi yönde nasibini alıyor. Bugün Karaman’ın çiftçisi, esnafı, emeklisi, genci 4 yıl önce tek adam rejimi olarak adlandırılan uygulamaya konulan her derde deva diye bize sunulan hükümet sistemi bugün nasıl ülkemizi bir bataklığa sürüklediğini görüyor ve yaşıyor. 
Evinde sokakta, pazarda en yakın şekilde bunu hissediyor. 4 yıl önce Cumhurbaşkanı hükümet sistemine tek adam rejimine geçerken verin yetkiyi göreceksiniz nasıl baş ediyoruz derken gördük ki AK Parti, genel başkanımızın da dediği gibi Türkiye’yi şu hale getirdi mafyaların, yolsuzların, beşli çetelerin, çantacıların, uyuşturucu baronlarının hakim olduğu bir ülke haline getirdi.
Şimdi de dönüp diyorlar ki çiftçiye, işçiye, emekliye şükredin. Az yiyin şubatı bekleyin. 20 yıldır yaptıklarını söylemiyorlar. 4 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tek adam rejimine geçmeden önce Türkiye’de enflasyon yüzde 15 civarındaydı. Bugün TÜİK’in oynanmış rakamlarına baktığımızda yüzde 75, bağımsız kuruluşlara baktığımızda yüzde 175. 4 yılda enflasyon AK Parti’nin TÜİK’ine göre 5 kat artmış bağımsız kuruluşlara göre ise 11-12 kat artmış durumda. Bu rakamlar birleştiği zaman vatandaşın sofrasına ateş düşmüş. Vatandaş bunu en ağır şekilde yaşıyor. 
CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Bu ülkenin kurucu partisidir. CHP de Karamanlılar da onurlu dış politikayı bilir. Bir lider var ülkenin sorunlarına çözüm için mücadele ediyor. Oda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Emeklinin ikramiye almasını sağlayan, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasını sağlayan, KYK borçlarının üzerindeki faiz yükünü kaldırılmasını sağlayan, asgari ücret yetmez asgari ücretin artırılmasını sağlayan liderdir. 
İlk seçimlerde CHP Türkiye’de birinci parti olacak ve iktidardayken de bunun kat ve kat fazlasını bütünlüklü çözüm önerileriyle hayata geçiriyor olacağız. 
CHP olarak Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm önerileri sunuyoruz. İlk bir haftada yapacaklarımız ortada. İlk bir haftada yapacaklarımızdan biri de çiftçilerimizin kredi borçlarının faizlerinin silinmesi olacak. CHP’nin internet sitesine bakabilirler bir haftalık, yüz günlük, 6 aylık çözümlerimiz hazır bizim. Maalesef çiftçi desteklenmiyor. Mazot, gübre ve ilaç çok pahalı. Bunlar hepsi dolar endeksli olduğu için zaten zorluklar yaşanıyor. Onun için çiftçiliğin teşvik edileceği sürecin oluşması gerekiyor. Çünkü Türkiye kaynakları çok zengin bir ülke. Türkiye çok güçlü bir ülke, insan kaynağı çok gelişmiş bir ülke. Cazibe ve çekim gücü olacak bir ülkeyken ne yatırım alabiliyor nede ürettiğinin ürünün değeri yerine geliyor. Çiftimiz, sanayicimiz üretecek, eğitim ve sağlık sistemimiz sorunsuz çalışacak Türkiye’de yaşayan insanlar huzur ve refah içinde olacak. Bunun için fırsatlar var. 
Biz CHP olarak 81 ilde 973 ilçede aktif çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımız Ağrı’ya gidiyor. Geçen hafta Balıkesir’deydi. Haftaya Milletvekillerimizle meclisten sonra Erzurum’dayız. Bütün milletvekillerimiz 81 ilde bir çalışma gerçekleştiriyor. Çok güçlü bir teknolojik alt yapımız var. Türkiye’de hiçbir partide olmayan. Karşılıklı il ve ilçe başkanlarımızla iletişim kurduğumuz orada performans değerlendirmesi yaptığımız bir sistematiğimiz var. Aynı zamanda sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. CHP olarak önümüzdeki ilk seçimlere hazırız.”
Adıgüzel'in konuşmasının ardından toplantının basına kapalı bölümüne geçildi.