Çevre yolunda hayat durdu!

TAKİP ET

Karaman'ın çehresini değiştirecek projelerden biri olan Çevre Yolu Projesi bir türlü tamamen yapımı tamamlanarak hizmete alınamadı.

Karaman’da 2016 yılında temeli dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından atılan ve yüklenici firmanın sıkıntıları nedeniyle yapımına ara verilen Karaman Çevre Yolu Projesinde çalışmalar geçtiğimiz yıl tekrar başlamıştı. Proje kapsamında birçok kavşak yapımında da sona gelen ekipler yolun büyük bir kısmına da asfalt serme işlemini gerçekleştirdi. Ancak çalışmalar tekrardan durdu. 6 yıldır bir türlü yapımı tamamlanamayan çevre yolunun ne zaman tamamen hizmete gireceği merak konusu oldu. 
KARAMAN’I TAMAMEN ÇEVRELEYECEK
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre yolu projesi; Konya -Karaman girişinden başlayarak, sırası ile; Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli yolu ve tekrar Konya -Karaman girişine bağlanarak Karaman’ı tamamen çevreleyecek. Yeni çevre yolu üzerinde 2 adet viyadük ve 4 adet köprü bulunuyor.
Toplamda 21 kilometre uzunluğa sahip olan çevre yolunun hem trafiği rahatlatması hem de transit geçişlerde büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.