Çalışkan ve Akgün masada!

TAKİP ET

Ak Parti Genel Merkezi Karaman'da aday adayı olan 9 ismin dışında görüşmeler yapıyor.

Cumhur İttifakında 30 Büyükşehir’de anlaşılmasının ardından, 22 ilde Ak Parti ve MHP’nin kendi adaylarıyla seçime girmesi kararının ardından, gözler içinde Karaman’ın da olduğu bu şehirlere çevrildi. Ak Parti’de Karaman Belediye Başkanlığı için 9 isim müracaatlarını yaparken, genel merkez 9 ismin dışında yeni isimleri gündeme aldı.

Bu doğrultuda geçmiş dönem Karaman Belediye başkanlığını yapan Ertuğrul Çalışkan ile eski milletvekili Mevlüt Akgün isimleri ön plana çıktı.

AK PARTİ KAZANACAK ADAY PEŞİNDE

Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Ak Parti’den Karaman Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Celaletttin Güngörer, Hüseyin Alanlı, Nazmi Ünlü, Mustafa Bayır, Mustafa Yücetaş, Oktay Kepildek, Ümit Özyurt ve Tamer Yıldızbaş resmi başvurularını yapmışlardı.

Ardından Ak Parti teşkilatları bu 9 isim için temayül yoklamasını gerçekleştirdi.
Temayül ’ün ardından ise kamuoyu araştırmaları yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Kamuoyu araştırmalarının kimler tarafından yapıldığı bilinmezken, Ak Parti Genel Merkezinin de ciddi bir çalışma içinde olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINDI

Ak Parti Genel merkezinde adaylık konusunda hareketlilik yaşanırken, Belediye başkanlığını kiminle kazanırız düşüncesi ön plana çıktı. Konu ile ilgili olarak Ak Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam’ın görüşlerini alan genel merkez yöneticileri ayrıca Ak Parti il başkanı Murat Öztürk’ten de geniş kapsamlı bir rapor istedi.

ÇALIŞKAN VEAKGÜN İSİMLERİ

Aday belirleme süreci içerisinde Karaman’da aday adayı olan 9 ismin yanı sıra, gerek temayül yoklamasında gerekse yaptırılan anketlerde eski Başkan Ertuğrul Çalışkan ile eski milletvekili Mevlüt Akgün isimleri gündeme geldi.

Sızan bilgilere göre, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan adayları belirleyecek komitenin Ertuğrul Çalışkan ve Mevlüt Akgün ile de görüşerek, fikirlerini alacağı öğrenildi.

Ertuğrul Çalışkan ile Mevlüt Akgün’ün bu hafta sonuna kadar Genel Merkezde bir görüşme yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bunların tamamlanmasının ardından Ak Parti’nin Karaman Belediye başkan adayı komisyon ismi tespit edecek ve bu isim Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduktan sonra açıklanacak.

Ertuğrul Çalışkan Mevlüt Akgün Cumhur İttifakı Ak parti