"Bunlar halkı aldatıyor"

TAKİP ET

'Dar gelirliyi ve emekliyi enflasyona ezdiren kim?' diyen Sertçelik AK Parti'nin adayı Akgün'ü işaret etti

31 Mart Mahalli İdareler Seçim için sahadaki temposunu artıran adaylar kapı kapı dolaşıp projelerini anlatarak seçmenden oy istiyor. Bu çerçevede CHP Karaman Belediye Başkan adayı Recep Sertçelik de Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Şimşek ve Hazal Bisküvi çalışanlarıyla buluştu. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Sertçelik, “Çalışanlarımızın durumu ortada. Asgari ücretlisi de daha fazla ücret alanı da ülkenin içinde bulunduğu şartlardan dolayı gülmeyi unutmuş durumda” dedi.
“Çalışanlarımız zor durumdayken, enflasyon yükünün altında inlerken, bunun sorumlusu olan merkezi iktidarın sahibi Ak Parti’nin belediye başkan adayının söylediğine bakın” şeklinde konuşan Sertçelik AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün’ü işaret ederek, “‘Dar gelirliyi ve emekliyi enflasyona karşı ezdirmemek için bazı belediye hizmetlerinde fiyat artışı yapmayacağız’ diyor… Tam da ‘şecaat arz ederken merd-i Kıpti, sirkatin söyler (Kıpti’nin merdi, becerilerini anlatırken hırsızlığını söyler)’ görüntüsü. İyi de hazret, sormazlar mı adama; ‘Yirmi küsur yıldır iktidarda olan bir partinin 3 dönem milletvekilliğini yaptın. Şimdi de belediye başkanı adayısın. Dar gelirliyi ve emekliyi enflasyona ezdiren kim? Bu sorumlulukta senin de payın yok mu? Yoksa iktidarda ‘dıj güçler’ veya ‘CeHaPe zihniyeti’ mi var” şeklinde konuştu.
“Sonra, varsayalım ki, ekmeği, suyu, ulaşımı ucuza verdin.  Sorun çözülüyor mu?” diyen Sertçelik Akgün’e gıyabında şu soruları yöneltti: “Emekli ve dar gelirli enflasyona ezilmekten kurtulacak mı? Çarşı-pazarda nasıl alışveriş yapacak? Ev kirasını neyle kapatacak? Gaz, elektrik ve diğer faturalarını nasıl ödeyecek? Yetkinde değil, biliyoruz ama; Merkezi Usta’ndan bi rica edersin, o da Yerel Usta’yı kırmayarak memlekette hiçbir şeyde fiyat artışı yaptırmaz; bak o zaman olur işte…  İnandırıcı bir yanı yok değil mi? Biz de öyle söylüyoruz zaten… Bunlar, halkı aldatıyorlar… Şaka değil, gerçek; 1 Nisan’dan sonra halk aldatılmayacak” açıklamasını yaptı.