"Bugün yeni şeyler söylemek lazım"

TAKİP ET

Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han, Hz. Mevlana'nın 'Dün dün de Kaldı, Cancağazım, bugün yeni şeyler söylemek lazım' sözünü hatırlatarak, Karaman için yeni bir sayfanın açıldığı ve bu pırıl, pırıl yolda şehir olarak birlik-beraberlik içerisinde büyük hedeflere ulaşacaklarını söyledi.

 

Karaman’ın çok büyük güzellikleri çoktan hak ettiğini söyleyen Onursal Başkan Mehmet Ali Han:
“Hepimizin ortak derdi Karaman’ı tanıtamamak, Karaman’ın hak ettiği yerde olmasıydı. Biz bunu Almanya’da çok daha yoğun yaşıyorduk. Konya’nın ilçesi Karaman sorusu başta olmak üzere bizim bu kadim şehrimizi farklı yerlerle bağdaştırmaya çalışıldı. 1989 yılında il olmuş bir Karaman bunları hak etmiyordu. Biz bunlar yaşanırken, önce kendi sorgulamamızı yapmaya karar verdik ve bu bizi rahatsız eden söylemleri ancak Karaman’ı gerçek anlamda tanıtarak yaparız diye düşündük. Sporun Dünya’daki gücü belli ve sporun en iyi tanıtım aracı olduğunu biliyoruz. Buradan kendimize vazife çıkardık ve Karaman’ı futbol ile layık olduğu yere taşımaya karar verdik. Sıkıntılı bir dönemde göreve geldik ve takımı geçen yıl ligde tutmayı başardık. Bu yıl kurduğumuz güçlü kadro ile 13 haftada geldiğimiz nokta ortada. Güçlü bir grupta olmamıza rağmen ilk hafta ele geçirdiğimiz liderliği bugüne kadar sürdürdük, hedefimiz ligin sonunda 2.lige çıkmaktır. Bunu şehir olarak birlikte başaracağız.”
KARAMAN FK KALICI OLACAK
Hz. Mevlana ne diyor: ’Dün, dün de kaldı cancağızım, bu gün yeni şeyler söylemek lazım”. Biz geçmişe sünger çektik. Yeni bir beyaz bir sayfa açtık ve bu beyaz sayfayı zaferlerle donatmak istiyoruz. Geçmişte kalırsa, yarınlarımızı aydınlık olmaz. Hatırlayalım, futbolda bir İzmir efsanesi vardı. Göztepe Avrupa ‘da fırtınalar estirdi, keza Altay öyle, Karşıyaka öyle. Bugün geldiğimiz noktada İzmir’in süper ligde temsilcisi yok, Göztepe, Altay 1.ligde, Karşıyaka 3.ligde. Süper lig şampiyonu olan Bursaspor alt ligde ve borçlar nedeniyle nefes alamıyor, hacizler kapılarında sıradalar Adanaspor, Kocaelispor, Sakaryaspor’un durumları ortada. Karabükspor amatör kümeye düştü. Onun için biz yarınlarımıza, geleceğe bakıyoruz. Sağlıklı bir yapılanma ile üst liglerde sürekli zirve yarışı yapan, 2.ligde, 1.ligde ayaklarına sağlam yere basan köklü bir kulüp olmalıyız. Çıktığımız yıl küme düşerek, irtifa kaybeden bir takım asla olmayacağız.”
BU TAKIM KARAMAN’IN
Karaman FK’nın Karaman’ın öz evladı olduğunu ve bu takımın sahibinin Karaman şehri olduğunun altını kalın çizgilerle çizen M. Ali Han:
“Biz genel kurulda delegelerimizin teveccühleri ile göreve gelmiş gönüllüleriz. Bu takımın başarısı bu şehrin başarısıdır. Karaman ismi kısa sürede Türkiye spor camiası başta olmak üzere inanın tüm Avrupa’da gündem olmaya devam ediyor, etmeye devam edecek. Bir Sinan Kurt transferi tüm dış basında Karaman’ı manşetlere taşıdı. Artık Konya Karaman demiyor Almanya, İngiltere, İspanya.
Karaman FK diyor. Birlik, beraberlik içerisinde daha yapacak çok işimiz, başaracak çok zaferlerimiz olacak. Bizlere güvenin, yanımızda olun, destek verin. Birlikte başarıp, Karaman’ın gücünü, gerçek kimliğini göstereceğiz. Bir başkent her zaman başkenttir.”