'Bu Ne Sevgi Ah, Bu Ne Izdırap!"

TAKİP ET

'Savaş Yiğidin Düğünüymüş.'Babayitler tüm olumsuzluklara rağmen Karaman için hizmet üretiyor.

Karaman sporuna adeta hızır gibi yetişen ve ceplerinden milyonlarca lirayı sadece ve sadece Karaman’a olan sevgileri, aşkları ve kendilerini bu şehre karşı borçlu hissettikleri için gözlerini kırpmadan karşılıksız olarak veren Babayiğit kardeşler Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, tüm olumsuzluklara rağmen hiçbir fedakarlıktan kaçmıyorlar. Ellerini değil, gövdelerini Karaman için taşın altına koyan Mehmet Ali Han, Süleyman Han, Ahmet Kapar ve yönetimi sadece manevi destek bekliyor, hayata geçirecekleri büyük projelerde, çocuklarımızın geleceklerini garanti altına alacak, futbolcu fabrikalarında köstek değil, destek olunması her kesim için bir görevdir. Bırakın deplasmanları, iç saha maçlarında Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi parti temsilcileri tıpkı Adana’nın, Konya’nın yaptığı gibi bu takımın yanında olsunlar. Onlar yapıyor hem de Babayiğitler gibi bir hazineleri olmamasına rağmen. Biz elimizdeki kıymetleri bilelim, vakit geçmeden.
BU TAKIMI KUCAKLARINDA BULDULAR
O dönemde Karaman Belediyespor ‘da bıçak kemiğe dayanmış, futbolculara aylardır ödeme yapılamaz hale gelmiş, kulübü adeta alacaklılar sarmış, deplasmana nasıl gideriz diye kara, kara düşünülürken, Babayiğitler ortaya çıkmış ve hiçbir hesap kitap olmadan takımın yönetimine talip olmuşlardı.
Kulübün yönetimi için genel kurul kararı alınmasına rağmen, hesaplardaki mide bulandıran gelişmeler sonunda, seçimde çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmiş ve bu süreç içerisinde Babayiğitler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından borç nedeniyle transfer tahtası kapatılan Karaman Belediyespor’un yaklaşık 130 bin lira civarındaki borcunu kapatmış, transfer yasağını da kadroyu güçlendirmek amacıyla kaldırdı kaldırmasına ama geciken genel kurul nedeniyle transfer bitti Han ve yönetimin elleri kolları bağlandı. O süreçte takımı taşıyan, önemli isimler de alacaklarını alamadıkları için başka takımlara transfer oldu.
Bu olumsuzluklara rağmen Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, yönetimi aldılar, kolları sıvadılar. Kulübün tüm borçlarını tek, tek kapatırken ceplerinden 3 milyonun üzerinden para çıktı, diğer harcamalar çabası. Bin, iki bin lira bulmak için kapı kapı dolaşılırken, Han kardeşle sadece İstanbul deplasmanında otele ödedikleri rakam 100 bin lira idi.
Süper ligde bile bir çok takıma nasip olmayan imkanlara ulaşan Karaman F.K’da arzu edilen başarı gelmedi, gelemezdi de. Çünkü sıfır para ile ücret istemeyen genç oyunculardan kurulan bir takım vardı ortada ve buna ilave olarak takımı sırtlayacak, sivrilen bazı isimler de başka takımların talip olması ile transfer oldular. Transfer dönemi kapandığı için bırakın takviyeyi, eldeki mevcut oyuncular kaybedildi. Yani Babayiğitlerin eli, kolu bağlandı.
SGK, Vergi Dairesi, stad kirası, görevli paraları, market borçları kapatıldı. Şu anda Türkiye’nin ender, nadir borçsuz takımlarından birisidir Karaman F.K.
YALNIZ KALDILAR
Onursal Başkan Mehmet Ali Han ve Başkan Süleyman Han, Karaman F.K dilenci olmayacak, kimseden kuruş talebimiz yok. Biz daha büyük düşünüyoruz, ülkeye örnek olacak modern tesisleri kazandıracağız diye çırpınıp duruyor, Vali Mehmet Alpaslan Işık, sanayicilerimiz yanlarında. Gözlerimiz aradığı, olması gerekenler neden gereken desteği vermiyorlar, kapılarını açmıyorlar bu takıma. Bu takım her zaman dediğimiz gibi Karaman’ın takımı.
İlimizde 3.Türkiye ligine terfi maçları oynanıyor. Bakıyorum imreniyorum. Adana temsilcisi ile birlikte herkes burada. Siyasi partilerin yöneticileri, belediyeler başta olmak üzere 7’den 70’e herkes. Konya, Sarayönü Belediyespor için seferberlik ilan etmiş durumda. Konya, ilçe takımlarının çıkması için ellerinden geleni yapıyor.
Ya bizde durum ise hiç de hoş değil, iç açıcı değil. Babayiğitlerin değil, bu takımın önünü açın, destek olun. Yapılan ayak oyunları elbet bir gün kamuoyu ile paylaşılacak, hesaplar deşifre edilecektir. Bu takım ligde kalır, düşer, tekrar çıkar. Önemli olan kalıcı, profesyonellik, sağlıklı bir spor alt yapısının oluşmasıdır.
Karaman’a Babayiğitler gibi bir piyangonun büyük ikramiyesi vurdu. Bunu heba etmeyelim, yoksa olan bu şehre, bu Karaman’a olur. 
Deve kuşu kafasını kuma sokunca, vücudu görünmüyor zannedermiş. Bizden hatırlatması.