Bölükyazı TOKİ'de imzalar atılacak

TAKİP ET

Karaman'da kamuoyunu bir süredir meşgul eden Bölükyazı TOKİ'de imza vakti geldi.

Karaman Bölükyazı köyünde TOKİ tarafından inşaatına başlanan ve bitme aşamasına gelen 265 adet Bölükyazı konutlarında hak sahibi olan kişilerin bazı şartları taşımadıkları yerel basında yer alınca TOKİ tarafından inceleme başlatılmış ve 265 hak sahibinden 165 kişinin başvurusu iptal edilmişti.
AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın da konuya müdahil olarak bu işin takipçisi olacaklarını açıklamasının ardından Bölükyazı konutlarıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile yaptığı görüşmelerin ardından 165 kişinin başvurusu TOKİ tarafından iptal edildi. Bölükyazı TOKİ sahibi olmaya hak kazanan sadece 89 kişi olduğuna karar verildi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü TOKİ Bölükyazı Tarımköy Projesinde 87 hak sahibiyle 9-13 Mayıs tarihleri arasında sözleşme imzalanacağını duyurdu.
Karaman Valiliği’nin resmi internet sayfasında sözleşme imzalanacak 87 hak sahibinin isimleri, konut daire blok numaraları ve sözleşme imzalayacakları tarihler açıklandı.