Bizim Behçet Kaynar!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Bizim Behçet Kaynar!" Başlıklı Köşe yazısı:

Atalarımız ne güzel söylemiş;
“Uzayan kol bizden olsun” diye.
"İlerleyen, gelişen, yükselen bizden biri olsun, bu bize ancak mutluluk verir."
Hemşerimiz, Taşeli topraklarının, Torosların yiğit evladı Behçet Kaynar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel merkezindeki özel kalem müdürü. Belki Karaman onu çok iyi tanımıyor ama tanımak gerek, tanımayanlar bir şansı ayağı ile tepmiş demektir.
Ülke sevdalısı, memleket aşkını en üst seviyede yaşayan birisi Behçet Kaynar. Kaynar’ın Karaman, Ermenek, Taşeli aşkı, platonik falan değil, o aşkı en ateşli şekilde yaşıyor, içinde yaşatıyor.
Söz konusu hizmet ise, söz konusu Karaman ise, aslan kesiliyor o dev adam. Açmadığı, açamadığı bir kapı yok Kaynar’ın.
Ben tanıdım uzun zaman oldu ama tanımadığım yılları kayıp olarak görüyorum. Karaman’a Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde çok ciddi yatırımlar aldı, diğer illeri geride bıraktı. Bu kendiliğinden olmuyor tabi ki… Karaman’ın şansları var tepede.
Dört ayrı bakanlık bir Lütfi Elvan gerçeği var. Bu topraklara yapılan her hizmet de dolaylı, dolaysız, direk, en direk Elvan’ın imzasını görürsünüz.
Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 'En yüksek devlet memuru' sıfatını taşımayan İlk başkan eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcısı Metin Kıratlı var Beştepe’de. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı. Karaman adına büyük işler de Metin Kıratlı’yı görürüz, tabi dikkatli bakmak gerekir, görmek için.
Behçet Kaynar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti genel merkezindeki özel kalem müdürü.
Karaman’a destekler geliyor, yardımlar geliyor, yatırımlar geliyor, büyük projelere imza atılıyor. İşte onlarının hepsinin ardında bir gizli kahramanımız Var ki; o da Behçet Kaynar’dan başkası değil.
Hizmet üretiyor, her şeyi takip ediyor, hızlandırıyor bir an önce hayat geçmesi adına güzel işler gerçekleştiriyor. Hiç bir zaman kendisini ön planı çıkarmayı bırakın, yaptıklarında bile ismini geçirmiyor. Bu kadar mütevazılık biraz fazla. Başkaları gibi kendisine ait olmayan hizmetlere sahip çıkanlara bakınca, Bizim Behçet Kaynar’ın kıymetini bir kez daha anlıyorum.
Karaman’ın öz evladı Behçet Kaynar kardeşimiz hizmetleri ile ölümsüzleşecek, gönüllerde hep olacak. Onun yaptıklarını, hizmetlerini çoğunluk bilmese de Rabbim bunu görüyor, biliyor.
İyi ki Var sın; Behçet Kaynar.
Gönül istiyor ki bu şehirde bu ülkede Behçet Kaynar ve bunun gibi aşk ile yananların sayısı artsın, biz kazanalım.
Önemli olan geride “Hoş Bir Sada” dan başka ne olabilir ki..
Sen; sevgi ile tüm engelleri aşıyorsun, aşmaya da devam et!
Hüseyin OĞUZ