Biz senden razıyız Elvan!

TAKİP ET

Karaman'ın en ücra köşesinde bile sizin eserleriniz var. Bizim gururumuzsunuz.

Karaman’ın yetiştirdiği hizmet adamı, memleket, ülke sevdalısı Adam gibi Adam Lütfi Elvan’ın eserleri şehrimizi büyütmeye devam ediyor. Köydeki parke taşından tutun da yollarımız, son olarak hizmete açılan hızlı tren ile Diş hekimliği fakültesinin mimarı sahibi hiç kuşku yok ki Lütfi Elvan’dan başkası değildir. Karaman’ın son dönemlerde aldığı ve hayal olarak nitelendirilen yatırımlar tek sahibi olan Lütfi Elvan’dan biz razıyız, Rabbim de senden razı olsun.
HIZLI TREN
Karaman’a hızlı tren projesini DPT’deki bürokratlık dönemlerinizde kafanızda başlattınız. İğne ile adeta kuyu kazarak her yıl büyüttünüz, temelini attınız ve biz bugün hızlı trenimize kavuştuk. Bu sıradan bir yatırım değildi, ne bir hastane inşaatı, ne bir okul yapımı. O dönemlerde bunu ortaya attığınızda çoğunluk hayalcilik söylemlerini ortaya attı. Bugün hızlı trenimiz geldi, seferlere başladı. Karaman’dan konforlu, ekonomik ve çok rahat bir şekilde zaman tasarrufu ile Konya’ya, Ankara’ya, İstanbul’a ulaşabiliyoruz.
Bununla da yetinmediniz, Karaman’ı denizle buluşturma kararlığınız devam ediyor. Karaman, Ulukışla arasındaki hızlı tren çalışmalarında yüzde 80’e ulaştık. Yarınlarda bir bakmışız bu hizmet de bitmiş, biz bu defa denize doğru önce Mersin’e, sonra Adana’ya ulaşacağız. Bu hattı aynı zamanda yolcu ile yük taşımacılığı rüyamızı da gerçekleştirecek. Karaman OSB’de üretilen ürünlerimiz limana hem çok ekonomik, hem de çok süratle ulaşacak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
 Diş hekimliği fakültesini 1 yıl gibi kısa bir sürede şehrimize kazandırdınız, hem de devletin cebinden hiç para çıkmadan. Selçuk Ecza Deposu ile yaptığınız görüşmeler neticesinde ilimiz için bir ihtiyaç olan Diş hekimliği fakültesinin temelini attık, şimdi hizmet veriyor.
Hastanemiz keza o şekilde. Dünya korona salgını karşısında sıkıntılı günler yaşarken, biz, sizin kazandırdığınız sağlık kuruluşları ile en ucuz hasarla atlattık o zor günleri.
Siz yok iken, bırakın anjiyoyu kalp hastalarımız bile Konya başta olmak üzere çevre illere gidiyordu. Sizin destekleriniz ile bugün Karaman Eğitim Araştırma hastanesinde anjiyolar yapılıyor, kalp ameliyatlarına start verildi.
HİZMETLE DOLU YILLAR
Siz Karaman olarak bizim, ülke olarak 81 milyonun şansıydınız. Ulaştırma, Denizcilik Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı görevlerini başarı ile yaptınız. Dört ayrı bakanlık yaparak tarihe isminizi altın harflerle yazdırdınız.
Hızlı tren açılışında gözlerimiz sizi aradı, yoktunuz. Bu açılış bayramını buruk geçirdik, sizsiz.
Biz senden razıyız başvekilim Lütfi Elvan.
Rabbimde senden razı olsun...