Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek!

TAKİP ET

Dört ayrı bakanlık yaparak tarihe geçen  'Adam Gibi Adam' Lütfi Elvan.

Hazine ve Maliye Bakanlığından affını isteyen Lütfi Elvan’ın istifa mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında dururken, Erdoğan affı değerlendirdi ve Elvan’ın istifasını kabul etti. Yerine ise yardımcısı damat destekli Nurettin Nebati’yi atadı. 
Kabinede çok isimler geldi, çok isimler gitti. Yanlış hatırlamıyorsam gidenlerin tamamı görevden alınarak gitti. Lütfi Elvan ise istifasını sunan ve görevden affı kabul edilen ilk isim. Yine bir ilke imza atarak görevi bıraktı adam gibi adam Lütfi Elvan.

DAMAT BERAT ALBAYRAK
Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı. Milletvekili oldu, Enerji Bakanı oldu ardından Hazine ve Maliye Bakanlığına getirildi. Bir gece sosyal medya hesabından ‘At izi, it izine karıştı’ diyerek görevden ayrıldı. Bakan Albayrak, her iki bakanlıkta da önemli hizmetlere imza koymuş olabilir. İkinci bakanlığından ayrıldıktan sonra ekibi başta Yardımcısı Nurettin Nebati olmak üzere orada kaldı ve bildiklerini okumaya devam ettiler. Hazine ve Maliye Bakanlığında iki başlılık oyununu sahneye koydular. 
Görev değişikliğinin ilk sinyali kısa bir süre önce basına yansıtıldı. Berat Albayrak ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi Nurettin Nebati İstanbul’da bir araya geliyor ve bu görüşme belirsiz kişilerce fotoğraflanarak medyaya servis ediliyordu. Berat Albayrak ile Ağustos ayında İstanbul Süleymaniye'de bir mekanda görüntülenmişti. Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Nebati'nin, Ağustos 2021 tarihinden beri Lütfi Elvan’ın yerine getirileceği ve bu oyunun hayata geçirileceği gündemden hiç düşmemişti.
Bu atamadan sonra nerden geldi bilmiyorum aklıma Rahmetli Turgut Özal geldi. Tabi ki Semra Özal ve papatyalar. Ardından demir yürekli Başbakan Tansu Çiller, bunu takiben eşi Özer Çiller. Bunları da nerden çıkardın demeyin. Şeytan mı dürttü desem, yaşlandığımız için eskilere gitmek mi dersiniz ne derseniz deyin.

NEBATİ’NİN CV’Sİ DOLU DOLU
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmeden önce Bakan Yardımcısı olan Nebati'nin, ekonomi ile direk olarak  ilgisi olmasa da İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği bulunuyor. Medyaya düşen terör örgütü lideri ile olan fotoğrafı eski çekilmiş, yeni değilmiş…
Nebati, AKP 4. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçildi ve MYK Üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Nebati, 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

İSTİFADA HAYIR VARDIR
Hazine ve Maliye Bakanlığından affını isteyen Lütfi Elvan için bu karar belki çok daha hayırlıdır. Bizim gözbebeğimiz Lütfi Elvan’ın sağlığı her şeyden önemlidir. Elvan vekil olur, bakan olur, bakmayan olur hiç fark etmiyor. O bizim hep gönlümüzün en müstesna yerinde hep kalacaktır. Cumhurbaşkanlığı kabinesi ilk açıklandığı anda Lütfi Elvan kabinede yoktu. Bir süre sonra Erdoğan tarafından Ak Parti Genel Başkanlığına getirildi. Daha sonra TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanlığını üstlendi. Sonrasında bir gece Hazine ve Maliye Bakanlık koltuğuna oturduğunu gördük.
Demek ki; Aynı sahneyi hep birlikte çok yaşamışız. 
Ama perde kapandı bu film bitti dediklerinde… Yeni açılan perde bizlere farklı şeyleri beraberinde getirdi. Alkışların şiddeti daha da artmıştı.

LÜTFİ ELVAN’IN TIRNAKLARI!
Hem bürokrat olarak hem de siyasete atıldığı andan itibaren hizmetten başka bir şey düşünmeyen Lütfi Elvan geldiği her makama tırnakları ile kazıyarak geldi. Arkasında ne bir cemaat ne de bir destekçisi oldu. O’nun en büyük destekçisi eşi hanımefendi Zeliha Elvan’dan başkası değildi. Hep çalıştı. Hiç ihaneti düşünmedi. Recep Tayyip Erdoğan ile çıktığı yolda Erdoğan’a en sadık yol arkadaşı oldu.
Hazmedemediler Elvan’ı. Didik didik ettiler bir yanlışını bulamadılar. Bulamayınca farklı senaryoları sahneye koydular. Sonunda başarılıda oldular. Kaybeden Lütfi Elvan olmaz, olamaz ve değil de. Onun ki makam, mevki değil. Lütfi Elvan’ın ki Türkiye sevdası.

BİZDE KINALAR HER DAİM HAZIR
Ben anlayamadım anlayan varsa beri gelsin.
Nedir bu Lütfi Elvan hazımsızlığı.. Medya günlerdir tutturmuş Elvan gitti, gidiyor. Görevden alınıyor. Elvan Cumhurbaşkanını alkışlamadı. Yok bu defa ayakta alkışladı. Türkiye ekonomik olarak büyük sorunlarla uğraşırken biz alkışladı mı, alkışlamadı mı, ayakta mı alkışladı, yoksa oturarak mı alkışladının peşine düştük.
Hiç mi utanmıyorsunuz, hiç mi terbiye almadınız. Sizin ki üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek ama sizin gücünüz bu halk bu milletin gözü önünde cereyan eden bu olaylardan sonra milletin kahramanı Lütfi Elvan’a değil dövmek onu düşünenleri bile Türk milletinin tükürükleri ile boğulurlar.
Lütfi Elvan istifa etti. Hazine ve Maliye Bakanlığında görev değişikliği gerçekleşti. Elvan var iken Hazine ve Maliye Bakanlığında istedikleri atı oynatamayanlar ve bunların piyonları olan kiralık kalemler üzülmesin. Bizim zamanında temin ettiğimiz halis kınalar hala elimizde onları uygun yerinize yakacağız, sizi damgalayacağız.

ULAŞILMAYAN BAKAN ELVAN MI?
Bir yılı aşkın süredir Hazine ve Maliye Bakanlığını yürüten Lütfi Elvan aslında dışarıdaki düşmanların yanı sıra içerideki ekmeksizleri de çok iyi tahlil etmesi gerekiyor artık. Buna da Karaman’dan başlaması çok mantıklı olur. Karaman’a karışmasın, artık Karaman’a Lütfi Elvan gelmesin diyerek kendilerince bayrak açan yüz yüze geldikleri anda da yalakalıkları tavan yapan asalaklardan.
Karaman tarihinde aldığı yatırımlardan fersah fersah fazlasını bu kente taşıyan Lütfi Elvan’ı hazmedemeyenler için tavsiyem ise onlara kına yakmak yanlış olur. Kasa kasa maden sodası öneriyorum bunlara. Bu kansızlara Karaman’ın yollarına, hızlı tren çalışmalarına, Ermenek’deki, Kazımkarebekir’deki doğalgaza, okullara, hastaneye, diş hekimliği fakültesine, köylerdeki parke taşlarına ve daha binlercesine bakmalarını öneriyorum. Hepsinde tamamında Lütfi Elvan imzası var. Bunları da inkar edin haydi. Vefasızlığı kendisine ilke edinenler.
Tabi bir de bünyenizdeki yakın çalışma arkadaşların. Sizin eteğinize yapışarak olarak görev yapan şahıs çıkıp da ‘Biz de bakana ulaşamıyoruz’ yalanını atma cesaretini gösteriyorsa, kuyu kazılırken başrolde olmalarına rağmen kendilerini aleni olarak gizliyorlarsa, senin sayende rüyalarına görseler inanamayacakları makamlarda oturuyorlarsa, bunların ipini çekmek sana düşer Bakanım. Sizin olmadığınız mecralarda bizde ulaşamıyoruz diyenler aslında sizin ABD’de, Fransa’da,yurt dışında ülkemiz adına görüşmeler yaptığınızı biliyor.
Aslında bir gerçek var ki asıl ulaşılamayanlar sizin oraya vatandaşın ulaşsın vatandaşın sorunların çözsün diye oraya oturduklarınız. Gecenin ilerleyen saatlerinde makamda ülke adına çalışma yaparken Ankara’nın en lüks restoranlarında balıkları, etleri götürenler kendilerini ağırlattırmanın hesaplarını artık vermeleri gerekmiyor mu?
Biz onlara ancak elimizdeki kınaları artırırız. Onlara uygularız ama onlar hala bildiklerini okumaya devam ederler. İçerde kalkışanlar var, bunların nasıl kalkışmaya teşebbüs ettiklerini kısa zamanda bu köşemden aktaracağım. Kabine değişimlerinde Lütfi Elvan ismi olmayınca sizden önce masalarını toplayıp kendilerine yeni sömürge koltukları arayanlardan tutun da sizin asla müsaade etmeyeceğiniz yanlış işlere adım atanların artık maskesinin düşme zamanı geldi, geçiyor.
Sen Karaman’ın, Konya’nın, Antalya’nın Mersin’in ve bu ülkenin gururusun.
Sen bu milletin kahramanısın.
Sen, bizim, bu ülkenin vazgeçilmezi başımızın tacısın.
Benzemez Kimse Sana diyorum ve nerede olursan ol, ‘Bir Şarkısın Sen, Ömür Boyu Sürecek’