Bir genel sekreter bulun artık!

TAKİP ET

İl Özel İdaresinde yıllardır vekaleten kaymakam görevlendirmekle hizmet kalıcı olmuyor.

Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğindeki yanlış tercihler, şehre hizmetlerin kalıcı olmasını adeta engelliyor ve vekaleten kaymakam görevlendirmeler genel sekreterliği yap-boz tahtasına çevirdi.
İl Özel İdare genel sekreterliği hizmet açısından çok önemli bir görev. Genel sekreterlik bir yerde mücadele makamı ve insiyatif gerektiren bir görev. Ancak Karaman’da son yıllarda yanlışlar zinciri bu makamda devam ediyor ve asıl olarak bir genel sekreter atanamadığı için vekaleten görevlendirilen kaymakamlar ne kadar iyi niyetli olursa olsun, kısa süre içerisinde tayinleri nedeniyle gidiyorlar, istikrarsız bir tablo ortaya çıkıyor. Kaymakamlardan genel sekreter olarak çok verim beklemez doğru olmaz. Çünkü kaymakamlar sonuçta bir mülkiye amiri ve onun üzerinde isimler var, siyasiler mevcut.
Geçmiş dönemlerde Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, kKymakam Ahmet Günaydın son olarak da yine Ayrancı Kaymakamı Evren Çakır, kaymakamlık görevlerinin yanı sıra Karaman İl Özel İdaresi genel sekreterliği de yaptılar. Görev süreçleri içinden iyi niyetli olarak güzel hizmetlere de imza attılar atmasına ama, süreleri doldu, tayinleri çıktı ve ilden ayrılmak zorunda kaldılar ve il özel idare genel sekreterliği hep boş kaldı ve tabiri caizse yap-boz tahtasına döndü.
İnsiyatif kullanabilecek, hizmet üretecek bilgili, donanımlı birisi tespit edilir, asil olarak görevlendirilir. Daha önce vekaleten yürüten isimlerden olan ve halen genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Ali Terlemez döneminin daha verimli geçtiğini gözden kaçırmadan, vekaleten değil asaleten bir atama artık kaçınılmaz oldu. Siyasilerin isimler üzerinde anlaşamamasına akıl erdirmek mümkün değil, bize onun bunun adamı değil, Karaman’a hizmet edecek isme ihtiyaç olduğunu kimse unutmasın.