Binali Yıldırım ve Eser'in vefası!

TAKİP ET

Hızlı Trenin mimarı olan Lütfi Elvan'ı onlar unutmadı ve teşekkürlerini ilettiler.

Konya-Karaman hızlı trenin açılışını gerçekleştirdik. Orada olması gereken Lütfi Elvan’ı aradı gözler. Hafta boyunca ağzı olan konuştu, herkes projenin sahibi rollerini üstlendi üstlenmesine ama aslında bu yatırım ile ilgilerinin olmadığını da en iyi kendileri biliyordu. Nedense hızlı trenin mimarı Lütfi Elvan’ın ismini ağızlarını almamaya özen gösterdiler ve almadılar da. İki vefalı insan hariç.
Ak Parti Genel Başkanvekili, son Başbakan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ile Ak Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser.
Binali Yıldırım, meydandaki konuşmasında Lütfi Elvan’ın bu hizmette çok büyük emeklerinin bulunduğunu altını kalın çizgilerle çizerek, teşekkürlerini meydandan iletti.
Ak Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ise il teşkilatında hızlı tren için düzenlenen toplantı da hızlı trende Lütfi Elvan’ın emeklerinin çok büyük olduğunu belirtti ve Bakan Elvan’a teşekkür etti. 
Binali Yıldırım ile Selman Oğuzhan Eser’in dışında kimse Lütfi Elvan’ın bu hizmetinden bir cümle olarak bile bahsetmedi ve herkes gibi emeğe geçenlerin arasında bıraktılar Elvan’ı.
 BİNALİ YILDIRIM: “ELVAN’IN EMEKLERİ BÜYÜK”
Karaman'ın büyük bir hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, "İşte bir hayal daha gerçek oluyor. Karaman hızlı trenle buluşuyor. Hayırlı, uğurlu olsun. 2002'de işbaşına geldiğimizde 'Konya-Ankara, Ankara-Eskişehir ve İstanbul hızlı trenle buluşturacağız.' dedik, inanmadılar. Yaptık mı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ankara'yı Konya'ya hızlı trenle bağladık mı? Ankara'yı Eskişehir'e hızlı trenle bağladık mı? Ankara'yı, İstanbul'a hızlı trenle bağladık mı, İstanbul'u Konya'ya bağladık mı? Şimdi de Konya'yı Karaman'a bağladık mı? Burada bakanımız Lütfi Elvan’ın büyük emekleri var. Sizin evladınız, Karaman’ın öz evladı. Sayın Elvan’a teşekkür ediyorum. Hayaller gerçek oldu. Kim yaptı? Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları, AK Parti yaptı." diye konuştu.
"TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN PARMAKLA SAYILIR ÜLKESİ HALİNE GETİRMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"
Yıldırım, işlerinin hizmet, güçlerinin millet olduğunu değinerek, şöyle konuştu: "Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Eğer bunu başarıyorsak arkamızda, yanımızda sizler varsınız. Ak kadınlar siz varsınız. Değerli yol arkadaşlarımız sizler varsınız, gençlerimiz var, Türk milleti var. Değerli kardeşlerim bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında mutlu ve huzur içinde birlikte yaşayacağız. Karamanlılar, biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bu tren sadece Karamanla kalmıyor devamı da var. Buradan Ulukışla üzerinden Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep'e gidecek. Diğer yandan Aksaray da bu işten nasibini alacak. Aksaray'dan buraya bağlantı yapılacak. Böylece ta Gaziantep'ten Mersin'e, Adana'ya, Karaman'a, Konya'ya, Ankara'ya, İstanbul'a, Edirne'ye kadar demir ağlarla yurdu dört bir başa donatacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında demiryollarıyla, karayollarıyla ekonomisiyle Türkiye'yi dünyanın parmakla sayılır ülkesi haline getirmek hepimizin boynunun borcudur. Bunu birlikte başaracağız inşallah."