BELEDİYEDEN SOĞUK HAVALARA KARŞI UYARI!

TAKİP ET

Karaman Belediyesi, aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmaya karşı vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı. Hafta sonu hava sıcaklığının -7 dereceye kadar düşeceğini belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, vatandaşların

Karaman Belediyesi, aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmaya karşı vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

Hafta sonu hava sıcaklığının -7 dereceye kadar düşeceğini belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, vatandaşların aşınmış ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamalarını, aşırı hızdan kaçınmalarını ve toplum ulaşım araçlarını kullanmalarını istedi. Ayrıca Başkan Kalaycı, su sayaçlarında donmalar olabileceğini ifade ederek, gerekli önlemlerin alınması konusunda da vatandaşları uyardı.

Buzlanmaya karşı belediye ekiplerinin 24 saat hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Başkan Kalaycı: “Ekiplerimiz yağan karı temizlemek ve buzlanmayla mücadele etmek için durmaksızın görevine devam ediyor. Vatandaşlarımızın hava sıcaklığının -7’ye kadar düşeceği ve buzlanma riskinin artacağı gece saatlerinde daha dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle sürücülerimizin kış lastikleri olmadan trafiğe çıkmamaları, hız yapmamaları can ve mal güvenliği açısından önemlidir. Vatandaşlarımızın, soğuklardan dolayı su sayaçlarında ve tesisatlarında donma sebebiyle tahribat olmaması için ve mağduriyet yaşamamaları açısından, gerekli izolasyonu yapmaları ve önlemleri almaları gerekiyor” dedi.