Başkentte şifa dağıtıyorlar!

TAKİP ET

Mucize Prof. Dr. M.Ali Babademez'in ekibinde Karamanlı Dr. Burak Çelik var.

Her zaman en gelişmiş işlere imzasını atan Ankara Şehir Hastanesi alanında Türkiye’nin rakipsiz en iyisi olan Prof. Dr. Mehmet Ali Babademez yönetiminde mucize başarılara imza atılıyor ve ilkler gerçekleşiyor. Babademez ekibinde yer alan Karamanlı hemşehrimiz Doktor Burak Çelik bu başarılı ekipte hastalara şifa olmaya devam ediyor.
Ankara Şehir Hastanesi en iyi KBB hastalıkları doktoru hizmetleri ile her zaman sağlık alanında en güvenilir hizmetleri almak mümkün olmaktadır. Kısa sürede pek çok başarılı sağlık hizmetlerine imzasını atan hastanede aradığınız profesyonel doktor hizmetleri güven içinde sunulmaktadır. Kulak Burun Boğaz Bölümü Kulak Burun Boğaz Bölümü her zaman çok önemli olup tüm hastanelerde yer almaktadır. Bu bölümde kulak, burun ve boğaz rahatsızlıklarının yanı sıra baş ile boyun hastalıklarının tedavisi yapılmaktadır. Bu bölümün diğer adı Otorinolarengoloji ya da Otolarengloji olarak tanımlanır. Bölümün içerisinde yer alan kulak, boğaz baş, burun ve boyun ile alakalı her türlü hastalıkların muayenesi sonrasında tedavi uygulanmaktadır. Ayrıca gerekli olması halinde cerrahi müdahale edilmektedir. Kulak Burun Boğaz Uzmanları Ankara Şehir Hastanesi KBB Cerrahi Uzmanları her zaman profesyonel çalışmaları doğrultusunda en güvenilir sağlık hizmetlerini vermektedir. Hastane uzmanları tüm hastalıklar ile yapılara bağlı olan cerrahi ve tıbbi tedavi konusunda özel eğiti almış doktorlar olmaktadır. Böylece gönül rahatlığı ile her türlü kulak, burun, boğaz, baş ve boyun hastalıklarında tedavi sürecine gidebilirsiniz. Kulak Burun Boğaz Bölümü Hizmetleri Her geçen gün gelişen teknoloji ile kendini yenileyen Ankara Şehir Hastanesi KBB bölümü hizmetleri ile daha kısa sürede tedavi olabilirsiniz. Hastane tedavi hizmetleri içinde kulak, burun içi, nazal geçiş, ağız boşluğu, sinüsler, üst yutak, geniz eti, dış kulak, kulak hastalıkları, yüz ve boyun bölgesinde yer alan yapıların bozuklukları bulunmaktadır. Yetişkin, bebek ve çocuk kulak, burun ve boğaz hastalıkları uzman doktorlar tarafından tedavileri yapılmaktadır.

Robotik Kanser Ameliyatları
Türkiye’de robotik ameliyatların tartışmasız ismi Prof. Dr. Mehmet Ali Babademez, seçilmiş kadrosu ile mucizevi işlere imza atıyor. Babademez hocadan, robotik kanser ameliyatları ile bilgilendirme ise şu şekilde:
Robotik cerrahi sistemlerin Kulak Burun Boğaz alanında kullanıma girmesi, uyku apnesi ve baş boyun kanserlerinin tedavisinde çığır açmıştır. Daha önceleri ağız içinden müdahalede yetersiz kaldığımız veya sınırlı olarak ulaşabildiğimiz dil kökü, bademcik, yutak ve gırtlak kanserlerine yönelik cerrahileri, dışarıdan kesi olmadan, ağız yoluyla, kolaylıkla uygulayabiliyoruz. Robotik cerrahinin kulak burun boğaz ameliyatlarındaki temel avantajı, cerrahın elinin erişemediği dar alanlara ağız yoluyla ve cilt kesisi olmadan erişmesine imkan sağlamasıdır.
Cerrahi sahaya ulaşmada sunduğu kolaylıklar dışında robotik sistemin bir çok avantajı vardır; 3 boyutlu görüş altında ameliyat sahası 16 kez büyütülür, Robotun uçları el bileğinden daha fazla hareket kabiliyetine sahip olup, 7 düzlemde 540 derece hareket edebilir, ayrıca Robotta elin titremesi de kaldırılmıştır.
Robotik cerrahinin tüm bu avantajlarını, Dil kökü kanseri, bademcik kanseri, yutak kanserleri ve gırtlak kanserlerinin cerrahi tedavisinde kullanıyoruz. 150 den fazla robotik cerrahi deneyimimizle Ankara da Robotik kulak burun boğaz – baş boyun kanserleri ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirmekteyiz. Yine Türkiye de ilk defa Robotik KBB Canlı Cerrahi uygulaması, 20 Nisan 2017 tarihinde, Ankara AEH de ekibimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Dil kökü kanserleri 
Transoral robotik cerrahiden önce ulaşmakta en çok sıkıntı çektiğimiz bölge dil köküne yönelik cerrahi girişimlerdi. Dil kökü kanserinin tedavisi için klasik boyun yaklaşımında, hastanın boynundan yapılan büyük bir kesi ile birlikte alt çenesi ortadan kesilerek ikiye ayrılır, ameliyat sonrası nefes alabilmesi için gırtlağına delik açılır (Trakeostomi). Bu hastalar çok uzun süre yutamadıkları için burnundan midesine iletilen beslenme tüpü ile ya da mideden karın cildine açılan tüp vasıtasıyla beslenirler. Özellikle ameliyat sonrasında radyoterapi alan bazı hastalarda alt çenede nekroz gelişebilir. Normal yutma fonksiyonunu başaramayan hastalarda, mideye yerleştirilen  beslenme tüpü ve gırtlaktaki delik (Trakeostomi) ömür boyu kalabilir.
Transoral robotik cerrahide, robotun kolları hastanın ağzına yerleştirilir. robot yardımı ile dil kökündeki kanserli doku, ağızdan çıkarılır. Ciltten bir kesi yapılmaz. Genellikle gırtlağına delik açılmaz. Ameliyattan sonra 1-3 günde ağız yoluyla beslenmeye başladıkları için, burundan ya da karın cildinden midesine beslenme tüpü yerleştirilmez. Hastanede kalış süreleri son derece kısadır. Ameliyat sorası dönem de klasik cerrahiye göre  son derece konforludur

Bademcik (Tonsil) Kanserleri
Bademcik kanserlerinin cerrahi tedavisinde de, Transoral robotik cerrahi etkili ve konforlu bir yöntemdir. Klasik yöntemde bademcikler alınır (Tonsillektomi), ancak bademciklerin etrafında bulunan ve tümörün yayılma ihtimalinin olduğu lenfatik dokular ve dil kökü lenfatiklerine müdahale edilmez.
Transoral robotik cerrahide, bademciklerin etrafında bulunan ve tümörün yayılma ihtimali bulunan lenfatik dokular ve dil kökü lenfatikleride, bademciklerle birlikte, ağızdan çıkarılır(Radikal tonsillektomi).

Gırtlak kanserleri
Transoral robotik cerrahi için tedavi edilebilir gırtlak kanseri, gırtlağın üst bölgesinde ve ses tellerinde yerleşmiş (Supraglottik -glottik) kanserlerdir. Bunların içinde robotik cerrahinin diğer endoskopik yöntemlere göre daha avantajlı olduğu bölge gırtlağın üst bölgesindeki (Supraglottik) kanserlerdir.
Bu bölgelerin cerrahi tedavisinde, klasik boyun yaklaşımı ve endoskopik laser cerrahisi de uygulanabilir. Klasik cerrahilerde hastanın boynundan yapılan bir kesi ile birlikte, ameliyat sonrası nefes alabilmesi için gırtlağına delik açılır (Trakeostomi). Ameliyat sonrası bir süre, burnundan midesine iletilen beslenme tüpü beslenirler. Endoskopik laser cerrahisinde genellikle gırtlağına bir delik (Trakeostomi) açılmaz, ancak gırtlağın üst bölgesindeki(Supraglottik) kanserlere uygulanan laser cerrahisinden sonra normal beslenmeye geçiş, robotik cerrahiye göre daha uzun zaman alır. Muhtemel nedeni ise laserde cerrahi derinliğin kontrol edilememesi ve çevre dokularda daha fazla yanık oluşmasıdır. Transoral robotik cerrahi de ise, endoskopik laser yaklaşımların sınırlamalarını aşarak 3 boyutlu, 16 kat büyüyebilen görüş avantajı sayesinde dokuların hassas disseksiyonuna, iyi bir tümör cerrahi sınırı sağlanmasına, iyi kanama kontrolü yapılmasına ve çevre dokuların korunmasına imkan sağlamaktadır.
Bunların dışında, kullanım alanı yukarıdaki cerrahiler kadar yaygın olmamakla birlikte Tiroid Kanserleri, ağız içi tükürük bezi kanserleri, yutak kanserleri vs. gibi baş boyun tümörlerinde de robotik cerrahi alternatif bir yöntemdir.