Başkanlık Koltuğu!

TAKİP ET

2024 yılında yapılması planlanan Mahalli İdareler seçimlerinin genel seçimlerin erkene çekilmesi gündemde 

Mahalli seçimlerin 2024 yılında yapılması planlanırken, bu seçimlerin erkene çekilerek daha önce yapılması gündeme geldi. Türkiye’de her an erken seçimin yapılma ihtimali sürekli olarak gündeme getirirken, genel seçim kadar önem taşıyan yerel seçimlerde Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenecek. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.
KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Karaman’da büyük bir zafere imza atarak Belediye Başkanlığına MHP’den seçilen Savaş Kalaycı’nın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ak Parti’den son anda ayak oyunlarına maruz kalarak aday gösterilmeyen ve seçimin kaybedilmesinde aday olmaması olarak değerlendirilen, halen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ertuğrul Çalışkan‘ın Ak Parti’nin adayı olması bekleniyor.
Karaman Belediye Başkanlığı için kulislerde bomba isimlerde konuşulmaya başlandı. Halkın gönlünde taht kuran Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ural ismi yüksek sesle dinlendirilmesine rağmen, Ural’ın böyle bir düşüncesinin olmadığı öğrenildi. Mehmet Ural’ı her kesimden ikna turları başladığı iddia edildi. 
Ayrancı Belediye Başkanı olarak çok güzel işlere imza atan Yüksel Büyükkarcı’nın da ismi Karaman Belediye Başkanlığı için geçen isimler arasında olması dikkati çekti. Bilindiği gibi geçen seçimlerde de Büyükkarcı’nın adaylığı konuşulmuş ancak Büyükkarcı : “Ayrancı’ya verilmiş sözlerim var orada hizmetim daha bitmedi ”diyerek adaylığı kabul etmemişti.
SÜRPRİZ BİR İSİM GÜNDEME GELDİ
Öte yandan Karaman’da herkes tarafından takdir edilen ve kamu desteği büyük olan sürpriz bir ismin 
Karaman Belediye Başkanlığı için ismi ortaya atıldı. Siyasi partiler tarafından mercek altına alınan bu isme resmi olmasa da gayrı resmi olarak teklif yapıldığı ve nabız yoklandığı öğrenildi. Karaman’da ikamet etmeyen bu hemşerimizin, adaylık konusuna çok sıcak bakmamasına rağmen, ikna edilmesinin an meselesi olduğu siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.
Öte yandan köylerde ve üreticilerin gönlünde farklı bir konumda olan Koyun-Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman’ın Belediye Başkanlığı için ismi ise, gündeme getirildi. Karaman’ın her alanında üreticiler tarafından çok sevilen, takdir gören Yücel Yaman’ın böyle bir düşüncesinin olmadığı ve kesinlikle aday olmayacağını ifade ettiği öğrenildi.
İLÇELERDE ADAY İSİMLERİ
Ermenek’te Belediye Başkanlığını İYİ Partiye kaptıran Ak Parti işi şimdiden sıkı tutuyor ve yoğun bir çalışma yapılıyor. Ermenek’te Belediye Başkan adaylığı için ismi ön plana çıkan ise İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır. Başkan Çayır’ında şimdilik bu teklife sıcak bakmadığı ancak görev verilse de kaçmasının mümkün olmadığı belirtildi. Başkan Atilla Zorlu’nun ise yeniden adaylığı düşünmediği, milletvekili adaylığını düşünebileceği yakın çevresince gündeme getirildi.
Kazımkarabekir’de Recep Boyacıoğlu adaylık konusunda ser veriyor, sır vermiyor. Seçimi kaybeden Ak Parti’nin eski belediye başkanı Ali İhsan Alanlı’nın ismi ön plana çıkarken,  oldukça potansiyeli olan Hayri Ay’ın ise aday olup olmayacağı merak ediliyor. 
Sarıveliler’de başkan Hayri Kulak’ın karşısına Ak Partiden Hayri Samur’un aday olacağı ve yeniden o göreve talip olacağı da siyasi kulislerde yüksek sesle telaffuz ediliyor. Sudurağında Mehmet Derviş Ceyhan, Akçaşehir’de Hikmet Yirşen’in hizmetleri ile yeniden başkanlık için güvenoyu olmak adına aday olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.