"Başkan 200 bin sözünü tutmadı"

TAKİP ET

Kazımkarabekir'in Ak Partili İl Genel Meclis üyeleri Durmuş Demirci ile Durmuş Kılbasanlı, ilçeye asfalt yapımı için Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu'nun bir protokolle 200 bin lira vereceğini söz vermesine rağmen bu sözünü yerine getirmediğini dolasıyla katkı olmadan ilçelere asfalt yapmalarının yasal olarak mümkün olmadığını söylediler.

Ak Parti Kazım Karabekir ilçe Başkanı Yusuf Çetin, İl Genel Meclis Başkan Vekili Durmuş Demirci, İl Genel Meclis üyesi Durmuş Kılbasanlı gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. İmtiyaz sahibi Ayşe Oğuz ve Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hüseyin Oğuz’a çalışmalar hakkında bilgi veren il genel meclis üyeleri Demirci ve Kılbasanlı, “Gazetenizde daha önce çıkan ‘Ellere varda, bize yok mu?’ haberinde gerçeklerin bilinmesini istiyoruz. 5 Kasım tarihinde il genel meclis toplantısında bazı üyelerimiz tarafından yazılı bir önerge verilerek, 2021 yılında protokolle hangi belediyelere ne kadar asfalt çalışması yapıldığı ve belediyelerden ne kadar yardım alındığı, Kazımkarabekir ve Ayrancı belediyelerine neden yardım edilmediğinin bilgisinin verilmesi talep edilmişti. Bu bilgilerin il özel idaresinden temin edilmesi amacıyla bizde ret oyu kullanarak, önerge kabul edilmedi. Ancak bu kamuoyuna farklı yansıtıldı ve biz Kazımkarabekir il genel meclis üyeleri olarak ilçemize hizmeti engellediğimiz şeklinde duyuruldu. İşin aslı bu şekilde değil. Biz Belediye Başkanımız Recep Boyacıoğlu ile birlikte İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ali Yener Terlemez’i ziyaret ettik ve burada ilçemiz için yatırımları masaya yatırdık. Asfalt talepleri neticesinde Kazımkarabekir Belediyesi ile Özel İdaresi arasında bir protokol yapılması ve Başkan Boyacıoğlu’nun 200 bin lira bu konuya katık ermesi konusunda anlaştık. Kaldı ki aynı şekilde Sudurağı Belediyesi ile aynı şekilde protokol yaptık ve İl Özel idareye 850 bin lira civarında katkı sağlanmıştı. Geçen zaman içerisinde Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu söz verdiği 200 bin lirayı parası olmadığı gerekçesi ile bize yatırmadı ve protokole imza koymadı. Bu şartlar altında da biz yasal olmayan az da olsa destek olunmadan bunu yapamayacağımızı bildirdik. Başkan Boyacıoğlu konunun canlı şahididir ve bize herkesin içinde 200 bin lirayı söz vermişti” dedi. 
Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu’nun taleplerini eksiksiz yerine getirdiklerini de hatırlatan Demirci ve Kılbasanlı, “Başka ne istedi de vermedik. Bunun sorgulanması gerekir. İlçemize kim hizmet ederse bizim başımızın tacıdır. Kazımkarabekir’e gelecek her türlü yatırım yanında ve destekçisiyiz” ifadelerine de yer verdiler.