"Başaracağımıza yürekten inanıyorum"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Merkez Belediye Başkan Aday Adayları tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, seçim yarışının tatlı bir rekabet içinde sonuçlanması temennisiyle şu açıklamayı yaptı:

 “Güçlü bir AK kadro ile Türkiye Yüzyılı hedefleri kapsamında, genel seçimlerdeki başarımızla birlikte yerel seçimlerde yapılacak olan Karaman Belediye Başkanlığı seçimlerinde de aynı başarıyı elde edeceğimize yürekten inanıyorum. Bu anlamda merkez belediye başkanlığı için birbirinden değerli aday adayımız müracaat etti. Hepsi bizim için değerli ve bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek isimler”
Baştan Öztürk’ün konuşmasının ardından 9 AK Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayları isim sırasına göre kürsüye gelerek kendilerini tanıtma imkanı buldu. İşte isim sırasına göre Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olan adayların konuşmalarından çıkartılan özetler:

CELALETTİN GÜNGÖRER: “SORUMLULUKLA YOLA ÇIKTIK”

Celalettin Güngörer’in konuşması: “Karaman kültürüyle tarihiyle ve hoşgörüsüyle Anadolu’muzun güzide şehirlerinden bir tanesi. Karaman her anlamda yüksek potansiyele sahip, yıldızı parlayan bir şehir. Karaman’ı hak ettiği noktalara getirebilmek adına, biz de kendimize bir sorumluluk atfederek, yola çıktık. Bugün itibariyle, karşınızda aday adayı olarak bulunmaktayım. Biliyorum, bu yol; külfetli, zor ve çetin bir yol. Şunu da biliyorum ki, başta Allah’ın izni, sonra da sizlerle birlikte, omuz omuza vererek, inşallah bu yükün de altından kalkacağımıza dair hiçbir şüphem yok, Şehrimi tanıyorum, milletimizi seviyorum ve sizlere güveniyorum”

FATİH SERİN: “AYAĞI YERE BASAN BİR VİZYONA SAHİBİM”

Fatih Serin’in konuşması: “Şehrimizin klasik sorunları bellidir; Trafik, otopark, birkaç ucube binanın yıkılması vesaire. Klasik sorunların çözülmesinin yanı sıra şehrin görünümünü değiştirecek devasa projelere ihtiyacı vardır.   Dersimize çalıştık ve aday olmaya karar verdik. Bu projelerin hayata geçmesi için ciddi bir kafa yapısına ve vizyona ihtiyaç vardır. Yine bu anlamda ciddiyetle hazırlanmış projelerimiz var. Daha geniş zamanlarda sizlerle projelerimizi paylaşacağız. Ben sadece Karaman Belediye Başkanlığına aday değil, Karaman’da yeni nesil bir değişimin ayağı yere basan bir vizyona talibim.”

HÜSEYİN ALANLI: “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN YOLUNU YENİDEN AÇACAĞIZ”

Hüseyin Alanlı’nın konuşması: “İnşallah belediye başkanı olduğumda, AK Belediyecilik anlayışı ile Karaman’da büyük bir sıçramayı tekrar gerçekleştireceğiz. Karaman’ı hak ettiği noktadan çok daha iyiye getirmek için mücadele edeceğiz. Büyük bir istişare kültürü içerisinde, nereden ve kimin sayesinde geldiğimizi bilerek sürdürülebilir kalkınmanın yolunu yeniden açacağız. Rabbimin takdiri sizlerin teveccühü ile kısmet olursa şehrimizde eğitimden ekonomiye, kültürden tarıma kadar birçok özgün ve nitelikli, netice odaklı projelerimizi daha sonra hep birlikte ilan edeceğiz.”

MUSTAFA BAYIR: “KOLTUKTAN GÜÇ ALMAYA DEĞİL GÜÇ VERMEYE TALİBİZ”

Mustafa Bayır’ın konuşması: “Değerli arkadaşlar sizler bizi tanıyorsunuz. Bizim gönlümüz de telefonumuz da kapımız da açık. Karamanımızın şikayet ettiği konulardan bir tanesi de tam olarak şu. Bir belediye başkanı seçildiği zaman seçim öncesinde ‘daima açık olacak’ dediği kapı kapanıyor. Ne hikmetse sayın belediye başkanına ulaşmak bir dert oluyor.  Öyle ki ben ilçe başkanı olduğum dönemde bir belediye başkanından randevu talep ettiğim zaman bana bir hafta sonrası için randevu verdiler. Dedim ki, ‘Ya kardeşim, iptal et o randevuyu. Ben bir hafta uğraşsam sayın cumhurbaşkanımızla görüşüm.’ Yani Allah bize bu görevi nasip ederse, bizim kapımız ve gönlümüz açık olacak. Ayrıca ben belediye başkanı olursam sizin hepiniz belediye başkanı olmuş sayılacaksınız. Biz koltuktan güç almaya değil koltuğa güç vermeye talibiz.”

MUSTAFA YÜCETAŞ: “YILIN 365 GÜNÜ KARAMAN İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Mustafa Yücetaş’ın konuşması: “Allah nasip ederse belediye başkanı olduğumuzda Karaman’ın kronikleşmiş bütün sorunlarını çözeceğiz. Benim derdim başkan olmak değil. Derdimiz; bu halka ve şehre bir borcumuz olduğunu düşündüğümüz için borucumuzu ödemek maksadıyla hep birlikte şehrimizi kalkındırmaya adayım. Ben tek başına süpermen değilim. Hiçbir zaman ben şunu yaparım, ben bunu yaparım demedim çünkü asla yapamam. Benim yanımda olacak olan değerli dava arkadaşlarım ve ekibimizle birlikte bu şehri hak ettiği yerlere taşıyacağız. Yılın 365 günü Karaman için çalışmak için bu göreve aday oldum.”

NAZMİ ÜNLÜ: “PARTİMİZİN ÖZÜNÜ VE GÜCÜNÜ CANLANDIRMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Nazmi Ünlü’nün konuşması: “Bu kürsülerde çok emek harcayarak ciddi bir mücadelenin içine girdik. İl Başkanlığı dönemimdeki gibi rekor oy oranına ulaşabilmek ve AK Partimizin Karaman’daki özünü gücünü ve de varlığını tekrar canlandırmak için aday oldum. Amacım Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Karamanımıza hizmet etmek. Bireysel değil, dava bilinciyle ortak aklın hakim olduğu vizyonla Karaman’ı geliştirmek ve güzelleştirmek için çaba sarf edeceğiz. İstihdama, kültür ve turizme katkı sağlamak için gereken neyse hepsini yapacağız.”

OKTAY KEPİLDEK: “HEDEFİMİZ KARAMAN’I DAHA İLERİYE TAŞIMAK”

Oktay Kepildek’in konuşması: “Karaman için daha yaşanılabilir bir gelecek oluşturma arzusu içerisindeyim. Çevremdeki insanlar tarafından disiplinli, çalışkan olarak bilinirim. Bu niteliklerle Karaman’a hizmet etmek için adım attığım adaylık sürecinde şehrin her bir ferdiyle bir araya gelerek katılımcı yönetim anlayışını hakim kılacağız. Bu anlamda hedefimiz Karaman’ı daha ileriye taşıyacak projeleri hayata geçirmektir.”

TAMER YILDIZBAŞ: “YENİDEN AK BELEDİYECİLİK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Tamer Yıldızbaş’ın konuşması: “Karamanlı olduğum, yaşamımı burada şekillendirdiğim, çocuklarımı büyüttüğüm ve değişik alanlarda hizmet ettiğim, dostluğu huzuru ve sevgiyi gördüğüm Karaman’da belediye başkan aday adayı olarak Karaman’a sizlerle birlikte hizmet etmek için yola çıktım.  Karamanımıza yeniden AK Belediyecilikle kavuşturmak boynumuzun borcu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ilerlemekten büyük onur duyuyorum.”

ÜMİT ÖZYURT: “KENDİ NAMIMA DESTEK BEKLEMİYORUM”

Ümit Özyurt’un konuşması: “Boyumuz uzun dik dururuz ama önünde eğildiğimiz bir Yaradan’dır bir de memlekete hizmet eden insanların önünde eğiliriz biz. Bu anlamda bu şekilde eğilmemizde mahsur yoktur diye düşünüyorum. Farklı algılanmayacağını ümit ediyorum.  Gönlümüz her daim bu kutlu davadan yana oldu. Bir yola çıktık inşallah rabbim utandırmasın diyorum. Çok kıymetli 7 ağabeyim ve bir kardeşim var. Onlara rakip değilim. Birlikte olacak, birlikte başaracağız. İşbirliği ve gönül birliğiyle inşallah yeniden Karamanımızı AK Belediyecilikle kavuşturacağımıza kalben inanıyorum. Kendi namıma destek beklemiyorum. 7 kıymeti abim ve kıymetli kardeşim adına desteklerinizi rica ediyorum. Çünkü biz hep biriz, hep beraberiz.”


 

Celalettin Güngörer Fatih Serin Hüseyin Alanlı Mustafa Bayır Mustafa Yücetaş Nazmi Ünlü Oktay Kepildek Tamer Yıldızbaş Ümit Özyurt Murat Öztürk AK Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayları