Bakan'dan Gödet Barajı talimatı!

TAKİP ET

İbrala Barajında suçun kendilerinde olduğunu ve işi çözün diyen Pakdemirli'nin yaklaşımı umut verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ihalesi tamamlanan Gödet barajı basınçlı sulama sisteminin takip edilerek bir an önce tamamlanması konusunda genel müdürlerine gerekli talimatı verdi.
Bakan Pakdemirli’nin Karaman ziyaretinde Grand otelde düzenlenen sektör toplantısında ilgili kurum ve STK’ları dinleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, ilimiz için çok önem arz eden Gödet barajı konusunda umut veren açıklamalar yaptı. 
STK’ların ihalesi yapılan Gödet Barajının bir an önce tamamlanması talepleri not eden Bakan Pakdemirli, genel müdürlerine talimat vererek Gödet barajı konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi ve barajın bir an önce hayata geçirilmesi için gereğinin yapılması talimatını verdi.

PAKDEMİRLİ: “İBRALA BARAJIDA SUÇ BİZİM”
İbrala Barajı konusunda STK’ları dikkatlice dinleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,
“Görülüyor ki İbrala Barajından gerekli şekilde tarım arazilerinin sulanamaması konusunda sorumlu biziz ve suç bizde. Toplanan suyun neden kullanılmadığı önemli bir sorun. Görülüyor ki, burada birçok mağduriyet oluşmuş durumda. Derhal bu işin çözülmesi gerekiyor ve bu sorunu çözün.” Dedi.

ZİRAAT ODASINDAN TEŞEKKÜR
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, 13 yıl sonra Karaman’a Tarım ve Orman Bakanı olarak Bekir Pakdemirli’nin geldiğini ve bu ziyarette tarım adına sorunları ilettiklerini ve Bakan Pakdemirli’nin de sıcak yaklaşımı ve çözüm noktasında talimatları ile gelecek adına umut verdiğini belirtti ve teşekkür etti.
Bayram’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin Karaman’da programlarına katıldık.  Grand Otelde düzenlenen toplantıda Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ayşe Ayşin Işıkgece, Karaman AK Parti Milletvekilleri Sn. Recep Şeker, Sn Selman Oğuzhan Eser ve Tarım Bakanlığına bağlı genel müdürlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda Karaman tarımının sorunlarını konuştuk. Ziraat Odası olarak çiftçimizin artan girdi maliyetleri tarımsal enerji bedellerini mahsulde alınması sulama projeleri, hayvancılık, tarım arazilerinin olduğu bölgelere mermer ocaklarının açılması olmak üzere hazırladığımız raporu Sn. Bakanımıza sunduk. Ayrıca toplantıda söz alarak geçtiğimiz günlerde teknik ihalesi yapılan Gödet Barajı basınçlı sulama sisteminin bir an evvel tamamlanmasını KOP, Karadağ Sulama Projesi, Yeşildere Barajının boşaltılması sonrası bölgede üretim yapan çiftçimizin mağduriyetinden dolayı kuraklık desteği alması, Ereğli Şeker Fabrikasının kapasitesinin artırılması olmak üzere taleplerimizi Sn. Bakanımıza ilettik. Özellikle Gödet Barajı projesinin çalışmalarının hızla tamamlanması Yeşildere baraj bölgesinde tarım yapan ürününü sulayamayan üreticilerimizin destek kapsamına alınması konusunda genel müdürlere talimat veren Sn. Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum.”