Bak 'KARAMAN' geliyor Bak!

TAKİP ET

Karaman FK'nın yeni sezonda rotası ortaya çıkıyor.

Mehmet Ali Han ve Süleyman Han’ın Karaman’ın üzerine bir güneş gibi doğmasının ardından, Karaman F.K güçlü bir kadro oluşturma adına yoğun bir çalışma temposu içerisine girdi. Berlin’de Teknik Sorumlu Volkan Uluç ile adeta gurbetçi avına çıkan Han kardeşler Almanya’yı karış karış taramaya başladı.
YENİ BİR KADRO
Karaman FK’nın onursal başkanı Mehmet Ali Han ile Kulüp Başkanı Süleyman Han, yeni bir kadro kurmak adına adeta gecesini gündüzüne katıyor. 3.ligde kalan kadrodan 3 veya 4 oyuncu ile devam etmek isteyen Karaman F.K yönetimi, ağırlığı yurt dışına verdi. Berlin Athletich Kulübü’nde (BAK 07) sorumluluğunu üstlenen Han kardeşler Almanya futbolunu yakınen biliyor ve orada forma giyen futbolcuları yakından tanıyor.
GURBETÇİ AVI
3.Türkiye futbol liginde yabancı oyuncu yasağı olduğu için Karaman F.K iskeleti gurbetçi futbolculardan kurmayı hedeflerken, takıma Alman Ekolü oturtulacak. Almanya alt liglerinde forma giyen genç, yetenekli ve istikbal vaat eden isimler üzerinde duran Babayiğitler, Türk asıllı bazı isimler üzerinde ısrarla duruyor, bunların Türk vatandaşlığına geçişini sağlamak adına müracaatlar yapılıyor.
Gurbetçilerden oluşacak çekirdek kadroya, Türkiye liglerinde daha önce takibe alınan tecrübeli, kendisin kabul ettirmiş futbolcular takviye edilecek ve Karaman’a zirve yaptıracak takım oluşturulmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacak.Listede1.lig, 2.lig ve özellikle aynı grupta yer alan 3.lig 1.grupta bazı isimlerle temasa geçildiği de sızan haberler arasında yer alıyor.
KAMP YURT DIŞINDA DA OLABİLİR
Öte yandan vakit kaybetmeden transferi hızlı bir şekilde bitirmeyi amaçlayan Han kardeşler, Teknik kadro için karar erecek, Volkan Uluç’un görevine devam etmesi beklenirken Türkiye liglerini çok iyi tanıyan bir isime de Teknik kadroda görev verilmesi bekleniyor.
Tam bir profesyonel anlayışın hakim olacağı Karaman FK’nın sezon başı kampı için de arayışlar devam ediyor. Takımın Polonya, Avusturya’nın yanı sıra Türkiye’de Bolu, Erzurum’da sezon çalışmalarını yapması için karar verilecek ve iyi bir hazırlık dönemi geçirilmesi sağlanacak.
MODERN TESİSİN PROJESİ HAZIR
Karaman F.K yeni sezonda sportif başarıya odaklanırken, Onursal Başkan Mehmet Ali Han ile Başkan Süleyman Han, olmazsa olmaz gördükleri spor tesisleri içinde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Tesisin yapılacağı alan konusunda büyük ölçüde mutabakat sağlanırken, hemen temeli atılarak başlanılacak olan tesisin de projesi hazırlandı. Konyaspor kulübünün Tatlıcak’a yapmakta olduğu tesisler örnek alınarak çizilen projede en az 4 saha, sporcuların kalacağı tek kişilik odalar başta olmak üzere her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek, kazması vakit kaybetmeden başlatılacak.