Babayiğitlerin Kızıl Elması!

TAKİP ET

Kızıl Elma, Türk mitolojisinde Türkler ve de özellikle Oğuz Türkleri için üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşleri simgeleyen bir ifadedir. Kat edilmesi gereken yoldur bazen Kızıl Elma.

Kızıl Elma imgesi, Türk devletleri için bir hedefi ve amacı simgeler. Ulaşılması gereken bir yeri, fethedilmesi gereken bir beldeyi ifade ettiği gibi kimi zaman bir devlet kurma idealini, kimi zaman cihan hakimiyeti idealini, kimi zaman da Türk birliği idealini ifade etmiştir.
Karaman sporu için büyük bir şans olarak karşımıza çıkarak vücutlarını bu şehir için taşın altına koymaktan imtina etmeyen Mehmet Ali Han ile Süleyman Han, zirvede bir Karaman için yürüyüş startını verdi. Karaman F.K’nın 3.ligde kalmasının ardından rotayı belirleyen Babayiğit kardeşler, Karaman’ın Tarih yazması için büyük projeler ve Türkiye’de Karaman gerçeğini kabul ettirmek adına yaktıkları ateşi harlamaya devam ediyor.
Öncelikli olarak çok modern, muhteşem bir spor tesisi için kolları sıvayan Mehmet Ali Han ve Süleyman Han ile Karaman F.K yönetimi Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın verdiği desteklerle, İl Genel Meclis ile İl Özel İdaresini ziyaret ederek, yer tahsisi ile proje üzerinde fikir alışverişinde bulundular.
Daha yeni başlıyoruz diyen Karaman F.K Onursal Başkanı Mehmet Ali Han:
“Biz sadece hemşehrilerimizden sabır istiyoruz. Biz büyük işler başarmak, Sevdalısı olduğumuz Karaman’a borcumuzu ödemek, gönüllere girmek adına buradayız. Transfer dönemi kapandıktan sonra göreve geldik ve mevcut kadromuz ile öncelikle ligde kalmamız gerekiyordu. Bugün başardığımız için mutluyuz. Biz büyük hedeflerimiz için şimdi yola çıkıyoruz. Karaman adına çok güzel, çok parlak günler çok yakında. Her kesimden aldığımız büyük destek bizi daha sorumlu kılıyor. Laf değil, icraat peşindeyiz ve bunları çok kısa zamanda tüm Türkiye, Avrupa görecektir. Burada hep birlikte yaktığımız ateş kendisini göstermeye başladı. Alman TV’leri Karaman F.K için programlar yapıyor, Avrupa’da artık Karaman konuşuluyor. Biz inandık, birlikte başaracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Spor tesisleri ile alt yapısı ile üst liglerde başarıdan başarıya koşan bir Karaman F.K ile herkes gurur duyacaktır. ”
YÖNETİM KAMPA GİRİYOR
Karaman F.K Onursal Başkanı Mehmet Ali Han, zor, sıkıntılı bir dönem sonunda sağlıklı bir bebeğin dünyaya geldiğini belirterek:
“Yönetim ve ekibimiz gece demeden gündüz demeden fedakarca büyük özveri içinde çalıştılar. Şimdi yeni sezon hedeflerimiz, Teknik kadronun raporlarını değerlendirmek ve transfer politikalarını netleştirmek için yönetim kurulunu Antalya’da 3 gün kampa alacağız. Burada 2022-2023 sezonunun planlamasını masaya yatıracağız. Şimdiden bize gelmek isteyen o kadar çok talep var ki, zaferden zafere koşacak kadroyu hata yapmadan kuracağız. Üst liglere bizi taşıyacak oradan da daha yukarıları hedefleyen, bir takım ortaya çıkacak. Bizi izlemeye devam edin.”