Babayiğitler bırakıyor mu?

TAKİP ET

'Herkes koltuğunda rahat otursun, hiç bir hesabımız yok' diyen M. Ali Han 'Talip varsa çekilebiliriz' dedi.

Karaman Futbolunun üzerine bir güneş gibi doğan ve ligde kaldıktan sonra büyük hedefler koyarak çalışmalarını sürdüren Karaman FK’nın onursal başkanı Mehmet Ali Han, şeytan taşlamaktan adeta icraata vakit bulamaz hale geldiklerini belirterek:
“Biz Karaman sevdamız ve Karaman’ı olan borcumuzu ödemek için buradayız. Hiçbir hesabımız yok, beklentimiz de yok. Bu takım için kimseden kuruş talebimiz yok. Tesis kazandırmak istiyoruz, bunun bütçesi 5 milyon Euro. Biz ormana şehir kuracakmışız, kamudan kiralık olarak alınacak alan üzerine nasıl inşaat yapılır ve bu tesisler Karaman FK adına tescillenecek. Ankara’da bu şehir adına üst düzey görüşmeler yapıyoruz, bazı kesimler bundan ne için, neden rahatsız oluyor, anlamak mümkün değil. Herkes koltuğunda rahat otursun, bizim kimsenin yerinde gözümüz olmadığımız gibi, hiçbir hesabımızda yok. Türkiye’nin borçsuz nadir kulüplerinden birisi Karaman FK’dır. Talip olan var ise, daha iyisini yaparız diyen var ise borçsuz olarak takımı veririz, biz çekiliriz. Önemli olan Karaman’ın başarısıdır. Şimdiye kadar verdiğimiz çok yüklü miktarda parayı da hibe ederiz. Şampiyonluk için, büyük hedefler için çalışıyoruz, müthiş bir kadro oluşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz, ama şahsi çıkarlarının düşünenlerin ürettiği yalan, dedikodular bizim enerjimizi azaltıyor. Biz birlik, beraberlik için buradayız ve Karaman FK siyasetin de, her şeyinde üstündedir.”
KİMSENİN KOLTUĞUNDA GÖZÜMÜZ YOK!
Almanya’da kulüplerinin bulunduğunu ve U-19’da Alman 1.ligine çıkarak bir ilke imza attıklarını hatırlatan Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han:
“Süper lig kulüpleri başta olmak üzere birçok takımdan teklif geldi, gelin yönetimi alın diye. Biz bu şehre sevdalıyız ve Karaman dışında hiçbir kenti düşünmedik. Hele bu saatten sonra çember daraldı ve yeni spor yasası ile kulüpler başkan ve yönetim bulmakta zorlanıyor, bazı takımlar ilanla başkan arıyor, yönetim arıyor. Biz, takım zor günlerde iken elimizi değil vücudumuz taşın altına koyduk, inandık, ligde kaldık. Bu sene şampiyonluktan başka düşüncemiz yok ve o kupa Karaman’a gelecek diyoruz.
Karaman FK için şahsi ilişkilerimizi kullanarak Ankara’da, İstanbul’da görüşmeler yapıyoruz, herkesin memnun olması gerekirken, belli grupta bu temaslarımız rahatsızlık yaratıyor. Arkamızdan iş çevriliyor, engellemeye çalışıyorlar. Bizim kimsenin koltuğunda gözümüz yok, siyaset gündemimizde hiç ama hiç yok. Karaman’ın üzerinden hesap yapanlar koltuğunda rahat otursunlar.”
TESİSLER KARAMAN FK’NIN OLACAK
Sportif başarının temeli alt yapıdan ve tesislerden geçer diyen Onursal Başkan Mehmet Ali Han:
“Konyaspor’a Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafında kazandırılmakta olan Tatlıcak tesislerinin projesinin benzerini Karaman’a yapmak için çalışma başlattık. Yer konusunda BİFA’ya ait olan Orman alanı bizim için daha verimli olacağı için öyle karar aldık. BİFA, Karaman adına fedakarlık yaptı, biz de binaları yapacağımız küçük bir alanın parasını verip tapusunu kulüp adına tescil ettirip, kalan kısmı kiralık olarak kullanım hakkını almak istedik. Tüm Türkiye’de bu model uygulanıyor. Biz şimdi burayı alıp inşaat yaptıracakmışız. Hangi akıl, hangi mantık. Kiralık hazine arazisine kim inşaat yapabilir. Burası için cebimizden 5 milyon Euro bütçe ayırdık, devletten ve kimseden kuruş talebimiz olmadı, olamazda. Yapıp Karaman’a ve gençliğimize emanet edeceğiz, bu şehrin yarınları kurtulacak, oradan yetişecek gençlerimiz Türkiye’de ses getirsin istiyoruz.”
AVRUPA’DAN SPONSOR BULDUK, ELEŞTİRİLDİK
Karaman Futbol kulübünün şimdiye kadar küçük bir sponsor desteği alamadığının altını çizen Mehmet Ali Han:
“Biz Avrupa’da bir Dünya markası olan JAKO ile sponsorluk sözleşmesi imzaladık. Türkiye’de bu firma ile anlaşan ilk ve tek Türk takımıyız. Herkes bu firmanın peşinde iken, JAKO Karaman’ı tercih etti. Bu mutluluk vermeli ancak, neden Almanya’dan sponsor bulmuşuz, Türkiye’de sponsor yok muymuş eleştirilerini yapanlar, neyi amaçlıyor ben anlayamadım.”
TALİP VARSA BİZ BIRAKIRIZ
Karaman’ın büyük bir kesiminin desteğini arkalarında hissetmeleri kendilerine güç verdiğini de hatırlatan Onursal Başkan Mehmet Ali Han:
“Küçük hesapları olanların yaptığı tenkitler bizi yolumuzdan ala koymaz aksine hırslandırır. Mantıklı her eleştiriye açığız ve bu takım bizim değil Karaman’ın takımıdır. Bugün biz varız, yarın başka arkadaşlar gelir. Önemli olan geride Hoş bir Sada bırakmaktır. Çok samimiyetle söylüyorum, Karaman FK’ya talip varsa ve bizden iyi yapacaklarını söylüyorlarsa bugün görevi bırakırız, destek de oluruz. Türkiye’nin borçsuz nadir kulüplerindeniz ve biz hiçbir talepte bulunmadan Karaman FK’yı devir ederiz. Kaybeden değil, kazanan Karaman olması için çalışıyoruz ve büyük hedeflerimize ulaşmamıza kimse engel olamaz. Zamanı geldiği anda her şeyi açıklarız ve tüm Karaman kimin ne olduğunu öğrenir.”