"Avgan'dan Ellerinizi Çekin"

TAKİP ET

Karaman merkeze bağlı Narlıdere (Avgan) Köyü'nde yapılacak olan mermer ocağı istemeyen vatandaşlar, hukuki süreci devam eden olayla ilgili olarak mahkeme başkanı ve yetkililere seslenerek, doğanın katledilmesine izin verilmemesini talep ederek, doğanın nefesini kesmeyin uyarısında bulundular.

Karaman FK Onursal Başkanı Mehmet Ali Han, Karaman FK Kulüp Başkanı Süleyman Han, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve İl Genel Meclis üyesi Adem Kapar’da Avgan’a giderek, köylülere destek oldu.
Narlıdere (Avgan) Köyünde açılması planlanan mermer ocağı ile ilgili devam eden hukuki süreçle ilgili vatandaşlar endişelerini mahkeme başkanı ve yetkililere aktardı.
Bu mermer ocaklarını açmak isteyenler tarım arazilerinin, doğasının nefes almasını sağlayan bereketli topraklarımızdan uzak dursunlar, yerleşim alanları ve tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu yerlerde mermer ocakları için ruhsat verilmemelidir diye tepkilerini dile getiren köylüler, Çimen mahallesinde yapılması planlanan mermer ocağının tarım arazilerine zarar vereceğinin altını çizerek, açtıkları pankartlar ile mermer ocağı açılmasını protesto ettiler.
BAYRAM:”ÇEVRESEL BİR FELAKET”
Avgan’a giderek köylülere destek veren Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram:
"Karaman’ın ihtiyacı olan sebze ve yeşilliklerinin yetiştirildiği Avgan çimeninde açılmaya çalışılan Mermer Ocağı faaliyete geçerse; Tıpkı Karalgazi köyünde yaşanan çevresel felaketlerin aynısına maruz kalacaktır.
Karamanımızın tarım arazilerini, doğasını ve nefes almasını sağlayan bereketli tarım yapılan topraklarımızdan mermerciler uzak dursunlar.
Marjinal tarım arazisi vasfında ve o kadar çok dağlık mermer çıkarılacak yer olmasına rağmen özellikle son 2-3 yıldır Karaman ovasının gözde yerleri tarım arazilerimizin olduğu bölgelere ruhsat alarak çevre katliamı yapıyorlar…
Biz Mermer ocaklarının açılmasına karşı değiliz fakat mermer sektörü ülkemizin, büyük ihracat kaynaklarından biri olup sağladığı yüksek döviz getirisiyle ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır.
Bizim talebimiz Marjinal tarım arazisi vasfında ve dağlık sayılan, mermer çıkarmaya müsait yerlerden çıkarsınlar Karaman’da tarım arazilerinin olduğu bölgelerden uzak dursunlar" dedi.