Alan gelmiyor arayan bulamıyor

TAKİP ET

MHRS üzerinden randevu alıp muayeneye gelmeyen vatandaşlar, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günlük yaklaşık 200 kişinin muayene hakkını gasp ediyor

27 poliklinikle Karaman’da hizmet veren Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevu almak her geçen gün zorlaşıyor. MHRS üzerinden randevu alıp, muayeneye gelmeyen hastalar da bu problemin çözülmesini güçleştiriyor. 
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi verilerine göre MHRS üzerinden Ekim ayında 33 bin 729 randevu alındı, ancak bunların 6 bin 394’ü "muayeneye" dönüşmedi. 
Randevusunu iptal etmeyen hasta sayısı düşünüldüğünde günlük Karaman’daki her poliklinikten günlük 7 - 8 kişi muayene hakkından mahrum kalıyor. Poliklinik sayısı baz alındığında ise MHRS üzerinden yaklaşık 200 kişi randevu alamıyor.
Muayeneye gelmeyen yüzde 21’lik kesime Karaman halkından büyük tepki geldi. Bazı vatandaşlar randevusunu iptal etmeyenlerin kul hakkına girdiğini söylerken, bazıları da randevu iptalinin çok zor bir işlem olmadığını kaydetti. Fikirlerini açıklayan vatandaşlar arasında hak gaspı yapanların cezalandırılmasını isteyenler de vardı. Karamanlılar bu mağduriyetin giderilmesi için çözüm bekliyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise MHRS üzerinden Türkiye’de Ekim ayında 13 milyon 623 bin 42 randevu alınırken, muayeneye gelmeyen yaklaşık 3 milyon kişi randevusunu iptal etmedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikayeti kalmayanlar… Randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu biz de bilelim”
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre Türkiye'de en çok aranan numara olan ALO182 ile vatandaşlar 2010 yılından bu yana, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kolayca doktor randevusu oluşturabiliyor. Sadece 182 değil, web veya e-Nabız uygulaması üzerinden de hekim randevusu oluşturulabiliyor.