Akgün'le AK Belediyecilik

TAKİP ET

Reis Ankara'da Karaman Belediye Başkan Adayını tanıttı

AK Parti'de 17 büyükşehir, 31 il belediye başkan adayının tanıtım toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleşti. Toplantıda sahneye çıkan Başkan Erdoğan belediye başkanlığı için ismi belirlenen adayları tek tek sahneye çağırdı. Başkan Erdoğan’ın çağrısı üzerine AK Partinin Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün ve beraberindeki AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu ve AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz da sahneye çıkarak izleyenleri selamladı.
Toplantıda konuşan Başkan Erdoğan, “Bundan 30 yıl önce İstanbul'da başladığımız belediyelerle hizmet yolculuğunu 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz” diyerek, “Rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmalıyız. Belediyelerimizi Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyeye getirmeliyiz. Kararlılıkla çalışıp farkımızı ortaya koyacağız. İnsanlarımıza hiçbir şey vermedikleri halde, ideolojik körlüklerin arkasına saklanıp koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık olmayacağız” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZE HİZMET ETMEYE TALİBİZ

Gece gündüz çalışarak milletin kalbine girmeyi başardıklarını aktaran Başkan Erdoğan, “Kim siyaset yolu ile gelinen makama bakmıyorsa AK Parti onun için doğru kapı değildir. 31 Mart'ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz” dedi.

MEVLÜT AKGÜN KİM

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında AK Parti’den Karaman Belediye Başkan Adayı gösterilen Mevlüt Akgün kim?
10 Ekim 1966 tarihinde Karaman'ın merkez köylerinden Çatak'ta dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa ve annesinin adı Ayşe olan Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Daha sonra serbest avukatlık yapan Akgün, Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca 22. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini yaptı. Akgün, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

3 DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mezuniyetten sonra serbest avukatlık yaptı. Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği görevlerini icra etti. 
Türkiye Büyük Millet Meclisinde 22’nci, 23’üncü ve 24’üncü dönemlerde AK Partinin Karaman Milletvekili olarak mecliste görev yaptı.
 








karaman belediye başkan adayı mevlüt akgün akparti