Akçaşehir'de tarihe geçti!

TAKİP ET

Yeşildaş Aday adaylığında kaybettiği Ak Partili Hikmet Yirşen'i bozguna uğrattı

Akçaşehir Belediye Başkanlığını ezici bir üstünlükle kazanan CHP’nin adayı Soner Yeşildaş, tarihi bir başarıya azmi ve gayreti ile imza attı. Bir dönem önce Ak Parti’den Belediye Başkan adayı adayı olan ancak Ak Parti tarafından aday gösterilmeyen Soner Yeşildaş, hedeflerinden şaşmadı ve 31 Mart mahalli seçimlerinde CHP’nin adayı olarak yüzde 52,38’lik oy oranı ile mevcut başkan Hikmet Yirşen’i devirerek başkanlık koltuğuna oturan isim oldu.
AK PARTİ ADAY GÖSTERMEMİŞTİ
2019 mahalli seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olarak Soner Yeşildaş ile birlikte Hikmet Yirşen müracaatlarını yaptılar. Ak Parti genel merkezinde son dakikada yapılan değişim ile Hikmet Yirşen Ak Parti’nin Akçaşehir belediye başkan adayı olarak belirlendi ve seçimi de kazandı.
Aday adaylık sürecinde parti tarafından aday gösterilmeyen Soner Yeşildaş, hedefini başkanlık için belirledi ve 5 yıl içerisinde rotasından şaşmayarak çalışmalarına ara vermeden devam etti. 
31 Mart mahalli seçimlerinde Ak Parti Başkan Hikmet Yirşen’in yeniden aday olması ile mevcut başkan ile devam etme kararının netleşmesinin ardından CHP’den aday adayı olan Soner Yeşildaş, CHP tarafından yapılan kamuoyunda açık ara önde çıkarak, CHP’nin Akçaşehir Belediye başkan adayı oldu.
YÜZDE 52,35 OY ALDI
2019 yılında Ak Partinin iki aday adayı olan Hikmet Yirşen ile Soner Yeşildaş, bu defa Ak Parti ve CHP bayrağı altında mücadeleye girdiler.
Bir dönem önce masa başında Ak Parti genel merkezi ile il teşkilatı kararı ile aday gösterilmeyen Soner Yeşildaş, seçimlerde CHP’nin adayı oldu ve aday adaylığında kaybettiği başkanlığı bu defa halkın güvenini alarak, sandıktan yüzde 52,38 oy oranı ile koltuğa oturdu. Akçaşehir halkının yarısından fazlasının oyunu alan Soner Yeşildaş 981 oy alırken, Ak Parti adayı Hikmet Yirşen ise 837 oyda kaldı. 815 oy fark ile başkanlık koltuğuna oturan Soner Yeşildaş , ilk günden itibaren birlik, beraberlik mesajları ve kazanan Akçaşehir olacak sloganları ile ,azmi, iradesi, duruşu ile seçimi kazanarak, siyaset tarihine geçecek bir başarıyı da imza atmış oldu.