AK PARTİDE DEPREM VE ARTÇILAR !

TAKİP ET

Ak Parti parka dökümü iyice kendisini hissettirmeye devam ediyor. Belediye meclisine 17 seçilmesine rağmen, ilk belediye meclis toplantısında yapılan seçimler sonunda Başkan Vekilliği

Ak Parti parka dökümü iyice kendisini hissettirmeye devam ediyor. Belediye meclisine 17 seçilmesine rağmen, ilk belediye meclis toplantısında yapılan seçimler sonunda Başkan Vekilliği ve encümende hiçbir Ak Partili kendisine yer bulamadı. İl Genel meclisinde başkanlığa Ak Partili iki il genel meclis üyesi aday olurken, Adem Kapar muhalefetin oyları ile güven tazeledi.Ak Parti İl Başkanı Mehmet Er’in istifa gelişmelerin tuzu i .

31 Mart mahalli seçimlerinde Karaman merkez başta olmak üzere Ermenek,Sarıveliler,Kazımkarabekir gibi elindeki ilçeleri kaybeden Ak Parti’de yaşanan depremin artçı sarsıntıları devam ediyor.

BELEDİYE MECLİSİNDE FİYASKO

Sandık sonuçlarına göre Belediye Başkanlığını MHP’ye kaptıran Ak Parti ikinci şoku belediye başkan vekilliği ve encümen seçimlerinde  yaşadı.

17 belediye meclis üyeliğini elinde bulunduran Ak Parti başkan vekilliği seçimlerinde, bir belediye meclis üyesinin karşı tarafa oy kullanması ile birlikte  sonuçlar 16-16 berabere çıktı. Kura çekimi sonunda MHP’den  Mustafa Karaardıç 1.başkan  vekili, meclise 3 üye veren CHP’den Onur Irgat 2.başkan vekili seçildi.

3 kişilik Encümen seçiminde de yine 16-16’lık eşitlikle yapılan 2 oylama sonrası çekilen kura da yine MHP-CHP listesi kazandı ve Encümen üyeliklerine MHP'den Mustafa Aşgan ve Mustafa Güventürk ile CHP'den Mustafa Bülent Demir seçildiler.

Meclisin sonraki oturumunda ise bir yıl süreyle görev yapacak Encümen üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyeleri belirlendi.

Gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliklerine; Mahmut Güventürk, Mustafa Bülent Demir ve Mustafa Aşkan,

Açık oylama ile yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Yusuf Bilgin, Ramazan Ünüvar, Hüseyin Alanlı, Mustafa Aşkan ve Fatih Gülcan,

İmar Komisyonu Üyeliklerine de; Mevlüt Soyer, Ali Yurtbaş, Cüneyit Güneş, Kazım Gücüyener ve Neslihan Akkaya seçildi.