Adım adım Karaman'ı geziyorlar…

TAKİP ET

Karaman Kültür, Sanat ve Etkinlikleri Grubu hem turist olarak gezmek hem de ev sahibi olarak gözlem yapıp eksikleri belirlemek amacıyla Karaman’ı geziyor.  Karaman’ı daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla yola çıkan grup, Cumartesi günü Türk Dili Parkı’nda (Koyunlu Park) toplanarak Araştırmacı Yazar Kemal Arabacı rehberliğinde Abbas Mahallesi’ni gezdi.
Gezi grubuna üniversite öğrencileri ve Karaman dışından gelen ziyaretçilerin de katıldığı Karaman Kültür, Sanat ve Etkinlikleri Grubu ile ilgili açıklama yapan Nevdet Ortauğurlu, “Karaman Kültür, Sanat ve Etkinlikleri Grubu’nu Güler hanımla birlikte kurduk ve Karaman’ın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün insanlara Karaman’ı tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
“İstanbul’da yaşayan bir Karamanlıydım. 2 yıldır Karaman’da yaşıyorum” diyen Güler Pınarbaşı, “Karaman büyümüş ama bizim anılarımızın üzerine büyümüş ve bundan dolayı kendimizi yabancı hissettik. Biz de ‘O zaman Karaman’ı önce biz tanıyalım sonra tanıtalım’ dedik. Böylece Karaman Kültür, Sanat ve Etkinlikleri Grubu’nu kurduk. Üniversiteden öğrenci misafirlerimizle birlikte tüm Karamanlıların Karaman’ı tanıması ve sonra da çevreye yayılarak ulusal, uluslararası bir şekilde Karaman’ı tanıtmak istiyoruz. Şehir içi turlar düzenliyoruz. Önce Karaman’ı genel olarak gezdik, şimdi de Karaman’ı mahalle mahalle geziyoruz. Bugün Abbas Mahallesi’ni gezdik güzel bir gezi oldu” şeklinde konuştu.