7'nci TOKİ 2'ye bölündü - Karaman

TAKİP ET

Karaman'daki 7'inci TOKİ konut sakinleri bir dizi sorunlarının olduğu gerekçesiyle Mahalle Muhtarı Durmuş Ali Yumru'nun kapısını çaldı

Yunus Emre Mahallesi 7’inci TOKİ konut sakinlerinden bazıları mahalle muhtarı Durmuş Ali Yumru’ya şikayette bulundu. Yine aynı konutlarda ikamet eden diğer konut sakinlerinin, konut çevresindeki boş arsalara kümes, ekmek evi gibi kulübe yapmaları şikayeti de beraberinde getirdi. Muhtar Yumru ise bu şikayetleri dikkate alarak şu açıklamayı yaptı: “Saygıdeğer komşularım bu yapılan kulübeler bahçeler için 7'inci TOKİ sakinlerimiz şikayetçi. Yarına kadar müsaade aldık, belediyeden. Yarın zabıta ekipleri gelip bunları kaldıracak. Bu kulübelerin sahipleri ne gerekiyorsa yarına kadar yapsın. Kaldırın lütfen, burası toplu konut, köy evi değil.”
Muhtar Yumru’nun açıklamasına karşın fikirlerini beyan eden 7’inci TOKİ sakinleri ikiye bölündü: Bir taraf TOKİ konutlarının köy olmadığını dile getirirken diğer taraf ise o kulübelerini konutlarda oturan hiçbir vatandaşa zarar vermediğine dikkat çekti. 
Bazı vatandaşlar ise 7’inci TOKİ’nin daha ciddi sorunları olduğunun altını çizerek önceliğin o sorunlara verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Konut sahiplerinden Niyazi G. bu konu hakkında şöyle konuştu: “7.toki olarak o kadar çok eksiğimiz var ama uğraştığımız konuya bakın,  bi’ kaç kulübe, bahçe ve tandır. Ekmek alınacak büfe, namaz kılınacak cami, yol yok. Bence yeniden bi’ düşünsünler neyi şikayet edileceklerini… Kış geliyor, geçen sene birinci kısımda çekilen çileyi hatırlayın. Arabalar birinci kısma girememişti. Yeniden düşünün bakalım komşular, neyi şikayet edeceğimizi.”

Karaman 7. TOKİ Karaman 7inci TOKİ 7inci TOKİ