29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

TAKİP ET

Karaman'da ise törenler, Vali Tuncay Akkoyun'un makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden programda, Vali Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Akkoyun, bugün, binlerce yıllık devlet geleneği ve şanlı Türk tarihinin Anadolu topraklarında filizlenen son fidanı Cumhuriyetin 99'uncu yaşına kavuşmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Tarihiden alınan güç ve ilhamla birlik, beraberlik içinde, ortak payda olan Cumhuriyete sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan Akkoyun, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu kesintisiz bir şekilde sürüyor. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan güvenliğe kadar geniş bir yelpazede devletimiz hedeflerine doğru ilerliyor. Bilhassa Türk savunma sanayi dosta güven, düşmana korku salan büyük bir gelişme gösteriyor. Cumhuriyetimiz bir asrı geride bırakırken, dün olduğu gibi bugün de her daim hakkın ve adaletin nişanesi olan ülkemizi, medeniyetimizin tecrübeleri ve köklü birikimimiz üzerine yükselteceğiz." ifadesini kullandı.

Program, halk oyunları gösterisi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreniyle tamamlandı.