"2022 Ayrancı'nın Yılı Olacak"

TAKİP ET

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Karaman'ın kalkınmada öncelikli teşvikli iller arasına girmeye az kaldığını, bununla birlikte yatırım alanında çok şeyin değişeceğini söyledi ve bu yıl içinde Ayrancı'da 30 milyon lira tutarında yatırım için düğmeye bastıklarını söyledi.

Ayrancı’nın her gün yükselişte olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı,
“Bu yıl Ayrancı’mızın yılı olacak. Büyük işler yapmak adına kolları sıvadık. Çok ciddi yatırımların temellerini 2 ay içerisinde hayata geçireceğiz. 2 bin tonluk bir soğuk hava deposu için çalışmalarda sona geldik. Bu da bizim çok büyük bir eksikliğimizi giderecektir. Yeniden ilçemize 100 daire kazandırmak adına projelerimizi hazırladık. Konut sorunu yaşamayacağız. 24 bin alan üzerine ise çok modern bir sosyal tesis yapacağız. Düğün salonundan, yürüyüş yollarına kadar halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisimiz için mart ayında temel atacağız. Bu projelerimizin 100 daire hariç yaklaşık maliyet bedeli 30 milyon liraya yaklaşıyor ki, bu belediyemiz için hiç de küçümsenmeyecek bir yatırım olacaktır. Ülkemiz genelinde ilçe belediyelerimiz çalışanların maaşlarını ödemekle zorluklarla boğuşurken, Ayrancı belediyesi olarak çok ciddi, büyük rakamlara ulaşan hizmetlerin peşinde koşuyoruz. Niyetimiz doğru ve bu halis niyetimiz ile rabbim bizim yolumuzu açıyor. Her şey Ayrancı için. 2022 Yılı Ayrancı’nın yılı olacağını şimdiden söylüyorum” dedi.
TEŞVİK BÖLGESİ
Hükümet tarafından yeni hazırlanan kalkınmada öncelikli iller arasında Karaman’ın olmasının çok ciddi kazanımları beraberinde getireceğini söyleyen Başkan Büyükkarcı, “Kalkınmada öncelikli iller için yeni liste taslak olarak kabul gördü. Karaman olarak biz 5.bölgede yer alıyoruz ve bu bizim için çok büyük bir nimet olacaktır. Yatırımcı SGK primlerinden, vergiden indirim almak için doğu illerine gidiyor. Bunun kanunlaşması ile iş adamlarımız Ayrancı’ya gelecek, Başyayla’ya gelecek, diğer ilçelerimize yatırım yapacak, yani doğuya gitmeye gerek kalmayacak ve Karaman olarak biz kazanacağız” ifadelerine yer verdi.