2021'e damga vurdular

TAKİP ET

Gazete Anadolu ve Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda 2021 yılına damga vuran isimlere ödülleri takdim edilecek.

Gazete Anadolu ve Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti olarak 2021 yılına damga vuran ‘Altın Adamları’ belirledik. Aslında sadece 2021 yılı değil, Pandemi nedeniyle üç yıl geriye gittik ve son döneme hizmet anlamında damga vuranları altın adamlar olarak belirledik.
İşte 2021 yılına damga vuran milletin gönlünde taht kuran isimler;
LÜTFİ ELVAN
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı yaparak tarihe geçen Lütfi Elvan’ın ülkeye ve Karaman’a hizmetleri saymakla bitmez. Adam gibi Adam Lütfi Elvan’ı tebrik ediyoruz.
ZELİHA ELVAN
Başarılı bir kişinin arkasında mutlaka kadın eli vardır. Bakan Elvan’ın ne cemaatlerle nede bir yapılanma ile ilişkisi vardır. Sağında-solunda bu zorlu süreçte tek kişi vardır, o da eşi hanımefendi Zeliha Elvan’dan başkası değildir. Tebrikler Zeliha Elvan.
MURAT KURUM
Bölgemizin insanı Murat Kurum Bakanlığa atandıktan sonra tereddütleri çalışarak, yaptığı hizmetler ile kısa sürede sonlandırdı. Türkiye’nin her yerinde, afette, depremde, yangında yani zor günlerde hep Murat Kurum imzası vardı. Gönüllerde taht kurdu. Tebrikler Bakan Kurum.
VALİ ALPASLAN IŞIK
Karaman Valiliğine atandıktan sonra Devlet Babanın şefkatini herkese gösterdi. Çizgisi, duruşu ile bu şehir için güzel işlere imza koydu. Pandemi sürecinde olağanüstü çabası ile takdir gördü. Tebrikler Vali Mehmet Alpaslan Işık.
SELMAN OĞUZHAN ESER
Ak Parti Karaman Milletvekili olarak genç yaşta mebus seçildi. Her gün kendisini geliştirerek çıraklıktan ustalığa kısa sürede geçmeyi başardı. Bu şehrin her derdinde vardı. Vatandaşın her an ulaşacağı güveneceği bir vekil profili çizdi. Tebrikler gençlerin abisi Selman Oğuzhan Eser.
ESAT TOKLU
12 yıl Ankara Bölge İdari Mahkemesinde başkanlık yaptı ve başarıları ile kendisini ispatladı. Yargı adamlığından hiç ödün vermedi. Hassasiyeti olan Karaman’ın gönüllü elçisi oldu. Danıştay üyeliğine seçilerek başarı merdivenlerini çıkmaya devam etti. Tebrikler Esat Toklu.
FARUK ÖZÇELİK
Komşu ilçemiz Çumralı olan Faruk Özçelik, yıllardır üst düzeylerde görev yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşarı olarak ülkenin her yerine hizmet gitmesinde baş rolü oynadı. Halk adamı Özçelik, şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı. Tebrikler yolun açık olsun.
HASAN ARSLAN
Karaman’da sağlık camiasının üst birimlerinde çok güzel işler yaptı Hasan Arslan. Karaman’ı memleketi olarak gördü ve sonrasında Sağlık Bakanlığı Kamu Hizmetleri Genel Müdür yardımcısı oldu. Orada Karaman gündeme geldiğinde hizmet açısında Aslan kesilen Hasan Arslan’ı kutluyoruz.
BEHÇET İŞLEK
Her insana lazım olan hukuk bizler için çok önemlidir. Behçet İşlek Karaman Başsavcısı olarak vatandaşın bir güvencesi olarak makamda oturuyor. Adaletten sapma yapmayan Başsavcımız Behçet İşlek gibi hukuk adamlarına her yerde ihtiyaç vardır. Tebrikler Başsavcım.
ERTUĞRUL ÇALIŞKAN
Karaman Belediye Başkanlığı döneminde mütevazi, halkın arasında, kapılarını sonuna kadar açan Ertuğrul Çalışkan, tecrübelerini şimdi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında genel müdür yardımcısı olarak sürdürüyor. Karaman hassasiyeti hep ön planda ve elinden geleni yapıyor. Tebrikler Diriliş Ertuğrul Çalışkan.
NAZMİ IRGAT
Karaman’ın köyünde doğup büyüyen sonra Sümerbank’ta işçi olarak başladığı yaşamında başarı merdivenlerinin nasıl çıkıldığının en büyük örneğidir Nazmi Irgat. Yıllardır TEKSİF Genel Başkanlığı, Türk-İş Genel Sekreterliğinde dürüstlüğü, çalışkanlığı ile hep büyük katkı verdi. Tebrikler Irgat başkan.
MEHMET BAYKAN
Türkiye’de amatörlerin sahip çıkanı Mehmet Baykan. Amatör ruhla başladığı hizmet yolunda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü görevini yıllardır başarı ile yürütüyor. Futbol Federasyonu Başkan Vekili de olan Baykan’ı tebrik ediyoruz.
İHSAN DURU
Karaman sanayisinin yüz akı İhsan Duru. Karaman’da ürettiği bulguru 7 kıtaya ihraç ederek hem şehrimizin hem de ülkemizin gururu oldu. Örnek çalışma sistemi ile bu şehrin sosyal sorumluluklarında da zirve yapan İhsan Duru’yu kutluyoruz.
SAMİ ÖZDAĞ:
Karaman sanayisinin öncü ismi Sami Özdağ. Üreten, istihdam sağlayan ve Türkiye, Karaman sevdalısı Sami Özdağ duruşu ile takdirleri hep topladı. Sadece bisküvi de değil çeşitli alanlarda çalışmaları ile örnek olmaya devam ediyor. Tebrikler Sami Özdağ.
LÜTFİ ARSLAN
Karaman’a çok çeşitli alanlarda hizmet ağı kuran ve ekonomik sıkıntılara meydan okuyarak OSB’de kurduğu fabrikada binlerce kişiye ekmek kapısı açan Lütfi Arslan’ın kabına sığmayan enerjisi lokomotif görevi görüyor. Tebrikler Lütfi Arslan.
EKREM ÇOŞKUN
Anadolu’dan çıkarak Türkiye’de bir marka yaratmanın sahibidir Ekrem Coşkun. İnanarak çıktığı yolda kısa süreçte büyük işler yaptı. Ekrem Coşkun ismi sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da zirve yaptı. Bugün 300 şubeye ulaşan Ekrem Coşkun’u kutluyoruz.
MUZAFFER POLAT
Polat Madencilik olarak maden başta olmak üzere enerji, ambalaj sektöründe söz sahibi olan şirket, Ermenek’te POLS gıda üretimi ile Dünya’ya ismimizi duyurdu. Çok sayıda insanımıza istihdam sağlayan Muzaffer Polat, yatırım için doğduğu Ermenek’i unutmadı. Gıda da güvenirliliği ve ilklere imza atan Muzaffer Polat’ı kutluyoruz.
AYHAN TAŞ
Karaman’ın asayişi Ayhan Taş’a emanet. Her ilimizde olduğu gibi olayların tamamını önlemek mümkün değil. Halkın adamı olarak adlandırılan, halkın huzuru için ödün vermeyen, mesai mefhum tanımadan kendisini ve ekibini huzura adayan Ayhan Taş’ı kutluyoruz.
OKTAY YILMAZ
MHP İl Başkanı olarak Karaman siyasetine damga vuran Oktay Yılmaz, partisinin Karaman başta olmak üzere ilçelerde belediye başkanlığının kazanılmasında başrol oynadı. Dört dönemdir Karaman Baro Başkanı olarak hukuk adamı olduğunu da gösterdi. Tebrikler Av. Oktay Yılmaz.
DR.AHMET YILMAZ
Hekim olarak dalında tartışılmaz bir isim olan Ahmet Yılmaz, Başhekim olarak görevlendirildikten sonra çalışkanlığı ve hakimiyeti ile takdir gördü. Pandemi süresini mükemmel şekilde geçiren Karaman’da bu başarıya ortak oldu. Güzel işler yapan Ahmet Yılmaz’ı kutluyoruz.
SERDAR FINDIK
Sosyal Güvenlik Kurumu bu şehirde yaşayan her kesi direk olarak ilgilendiren bir devlet dairesi. Geçmişte vatandaşların en çok mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı SGK da bir anda şikayetler sonlandı. Mağduriyetler yaşanmamaya başlanıldı. Müdür Serdar Fındık güzel hizmetler yaptı. Kutluyoruz ve tebrik ediyoruz.
ALİ OSMAN BEBEK
Spor bir şehir çok önemli bir vasıtadır. Zaman zaman şehir olarak spor il müdürlerinden çok dertlendik ve işi bilmeyenlerle uğraştık. Kumaşı spor olan ve sporun içinde yoğrularak gelen Karaman Spor İl Müdürü başta tesis olmak üzere bizlere çok şey kazandırdı. Tebrikler Bebek Müdür.